Supiköök ostis annetajate abiga uue pliidi

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Ranno Tohver ja Alice Berzinš MTÜst Pärnu Horisont on uue pliidi üle väga õnnelikud ja kõigile annetajatele südamest tänulikud.
Ranno Tohver ja Alice Berzinš MTÜst Pärnu Horisont on uue pliidi üle väga õnnelikud ja kõigile annetajatele südamest tänulikud. Foto: Urmas Luik

Suvepealinnas tegutsevas supiköögis valmistati seni iga päev üle poolesajale kliendile kehakinnitust vana surmväsinud pliidiga, millel töötas vaid kaks rauda ja needki läksid kuumaks vaid siis, kui ahju parasjagu ei kasutatud. Eile varahommikul pani kokk esimest korda huugama tuliuue pliidi, mille MTÜ heade inimeste abiga soetas.

Kartulid podisesid potis ja räimed särisesid pannil juba hommikul kuuest, et autojuht saaks asuda kell kümme toitu laiali vedama.

Nii algavad päevad selles köögis igal hommikul. “365 päeva aastas ja kõik nädalapäevad,” märkis Pärnu Mihkli 2a majutusüksust ja supikööki haldava MTÜ Pärnu Horisondi juhatuse liige Alice Berzinš. “Vahet pole, kas on 1. jaanuar või jaanipäev. Toit läheb välja iga päev kell kümme.”

Kui palju lihtsam oli kokal täna süüa teha? “Oi,” sõnas Berzinš. “Väga, väga, väga. Enne ei saanud me pliiti ja ahju korraga tööle panna, ja vanal pliidil töötas ainult kaks rauda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles