Galerii ⟩ Haruldane loomapere ootab paarikümmet esiklast

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy

Pärnu Minizoo elanikud, kuueaastased Dora ja Diego saavad novembris lapsevanemateks. Kui hästi läheb, täieneb siinse ainsa loomaaia pere kahe kuu pärast 20 kaimanibeebi võrra. 

Looduses Kesk- ja Lõuna-Ameerikas elavad kolme meetri pikkuseks kasvavad kaimanid jõudsid Pärnusse eri teid pidi. Tallinnas ühes Õismäe korteris elanud Dorast loobus omanik ja Diego ostis Minizood pidav Peeter Põldsam Hispaaniast Dorale seltsiliseks. "Kui isane basseini sai, istusid nad mõne päeva eri nurkades ja siis olid põmdi üksteise kõrval lambi all," meenutas Põldsam, kelle hinnangul on kaimanite tegevust väga huvitav jälgida. "Nad on nagu dinosaurused." 

Minizoo suurimas basseinis elav kaimanipaar jõudis munemiseni küll juba mullu, kuid toona seitsmest munast järglasi ei koorunud.

Krokodillide ja alligaatorite kõrval krokodilliliste seltsi kuuluvate kaimanite jooksuaeg on suve alguses, kui isasloomad laulma hakkavad. "Esimene kord arvasin, et suurem reka sõidab majast mööda, sellised tümakad tulid. Selline tunne oli, et maja väriseb. Laulu põhimõte on neil nagu ööbikul, ta hüüab, et see on minu territoorium ja minu abikaasa," meenutas Põldsam, kel seni pole õnnestunud erakordset heli salvestada.

Paaritumine käib tema jutu järgi nii, et hoia või lastel silmi kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles