Pärnumaa aasta sportlikem perekond tuleb Audrust

Märt Pilme
, reporter
Copy
Sarapuud võtavad rahvaspordiüritustest osa kogu perega.
Sarapuud võtavad rahvaspordiüritustest osa kogu perega. Foto: Erakogu/Psl.ee

Eesti Olümpiakomitee (EOK) tunnustas Eestimaa sportlikke perekondi, kelle valisid välja maakondade spordiliidud. Pärnumaalt pälvis kiituse perekond Sarapuu Audrust.

Indrek Sarapuu (40) ja Piret Barti (36) spordiperes sirgub kolm last: Eerika (16), Karl-Eerik (14) ja Kaarel Edgar (6).

Sarapuude põhispordialad on jooksmine ja jalgrattasõit. Koos perega võetakse osa enamikust Pärnumaa rahvaspordiüritustest, ent jõutakse ka väljaspoole maakonda. Tunnustusi on neile jagatud varemgi: ema Piret pärjati 2020. aastal Pärnumaa rahvasportlase tiitliga ja aastal 2021. teenis kogu leibkond Pärnumaa aasta rahvaspordipere aunimetuse.

Eerika ja Karl-Eerik käivad Pärnu Kalevi kergejõustikuklubis, kus võistlevad eri aladel ja vajadusel löövad kaasa kohtunikenagi. Mõlemad esindavad oma kooli eri spordialadel, sealhulgas orienteerumisvõistlustel. Noored saavad ühtlasi end proovile panna vastavalt kodutütardes ja noorkotkastes. Eerika on varem käinud ratsutamas ja poksitrenniski.

Rahvaspordiüritustest võetakse osa kogu perega, teiste seas lööb seal kaasa pesamuna Kaarel Edgar. Pereema Piret on rahvajooksudelt toonud koju nii mõnegi karika ja medali. Isa Indrek küll ei jookse, ent läheb alati teistele pereliikmetele raja äärde kaasa elama. Tema võtab meelsasti osa rattaüritustest ja mängis varem korvpalli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles