Nahaalsed vargad viisid minema sadu liitreid kütust (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaal on liikvel kütusevargad.
Pärnumaal on liikvel kütusevargad. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Läinud nädalavahetusel teatati politseile mitmest juhtumist, kus eraterritooriumile tunginud pikanäpumehed viisid kaasa mitmesugust kraami ja andsid põhjust kriminaaluurimist alustadas.

Reedel anti korrakaitsjaile teada, et 15. või 16. septembril kadus Pärnus kortermaja sisehoovist lukustamata jalgratas Romet. Vargusega tekitati kaherattalise omanikule kahju ligemale 350 eurot.

Laupäeval teatati, et ajavahemikul 30. septembrist 1. oktoobrini varastati Tori vallas Muraka külas ettevõtte territooriumil küünis olevatest vaatidest 350 liitrit eriotstarbelist diislikütust. Kütusevargusega tekitati firmale kahju 450 eurot.

Pühapäeval pöörduti politseisse teatega, et läinud nädala jooksul varastati Tori vallas Päriveres puidutöökojast puulõhkumismasin ja kompressor. Kuriteoga tekitati kahju 400 euro väärtuses.

Kõigi juhtumite asjus algatati kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb vargust. Võõra vallasasja äravõtmise eest selle ebaseadusliku omastamise eesmärgil karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kuigi majanduse üldine käekäik ja kiire hinnatõus mõjutab ka kuritegevust, ei ole kütusevargused Pärnumaa käesoleval aastal varasemaga võrreldes sagenenud. “Kütusevargusi aitab ära hoida inimeste teadlikkus ja oskus oma vara kaitsta. On mõistlik varustada valvetehnikaga need veokid, tee-ehitustehnikaseadmed, metsamasinad, hooned, laod, hoiuplatsid jms, kus hoiustatakse või seisab suuremas koguses kütust,” soovitas Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles