Koolivaheajal võib õpitoas tulevase erialaga tutvuda

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus tutvustab koolivaheajal oma erialasid õpitubade kaudu.
Pärnumaa kutsehariduskeskus tutvustab koolivaheajal oma erialasid õpitubade kaudu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK) ootab kevadvaheajal huvilisi osalema erialasid tutvustavates õpitubades.
 

Koostöös Pärnu õppenõustamiskeskusega korraldatavatesse õpitubadesse 19.-23. märtsini saab end kirja panna Pärnu noorte infopunkti ja kutsehariduskeskuse kodulehel. Sel aastal pakub PKHK välja üle 30 õpitoa, mis on viimaste aastate suurim arv.

PKHK avalike suhete juhi Anneli Rabbi jutu järgi loositakse igas õpitoas järgmiseks õppeaastaks välja üks õpilaskoht. Samuti saab iga osaleja olenevalt oma aktiivsusest 0,1-0,3 punkti, mis lisatakse õpilase lõputunnistuse keskmisele hindele õpitoas osalemise eest.

PKHK erialade õpitoad põhihariduse baasil on elektroonikaseadmete koostaja, kokk, majutusteenindus, puhastusteenindus (hariduslike erivajadustega õpilastele), arvutid ja arvutivõrgud, koostelukksepp, keevitaja, autotehnik, logistika klienditeenindaja, tisler, metsamajandus, kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehitus, ehitusviimistlus, müüja, pagar-kondiiter, ehituspuusepp.

Kutseõppe tutvustamiseks põhihariduse baasil on kaks töötuba: arborist ja abiaednik.

Haridusnõudeta kutseõppe töötoas saab teavet ehituspuusepa (palkmaja ehitaja) eriala kohta.

Neile, keda huvitavad keskhariduse baasil pakutavad erialad, on järgmised töötoad: sekretäritöö (personalitöö lisaoskusega), kelner, arvutid ja arvutivõrgud (sesoonõpe), müügikorraldus, müügikonsultant, kosmeetik/spaahoolitsus, juuksur.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles