Hääletus Selgusid Pärnumaa aasta toote finalistid

PP
Copy
Mis saab Pärnumaa aasta toote tiitli, selgub rahvahääletusel.
Mis saab Pärnumaa aasta toote tiitli, selgub rahvahääletusel. Foto: Janek Talpas-Taltsepp

Kui varasematel aastatel on Pärnumaa aasta toote konkursil ilma teinud toidu- ja joogipoolis, siis tänavu laekus rohkelt keerulise arendusprotsessiga esemeid.

Konkursile esitatud 17 kandidaadist pääsesid finaali ehk rahvahääletusele kümme. Kõik huvilised saavad oma lemmiku valida Pärnu Postimehe veebigallupis ja hääletus kestab 15. oktoobrini. Võitja tehakse teatavaks novembris toimuval maakondlikul tunnustusüritusel “Pärnumaa Tegijad 2022”. 

Finalistid

Aiamaja Domelor.
Aiamaja Domelor. Foto: Urmas Luik

Aiamaja Domelor on pärnakate disainitud kuppelmaja, millest avaneb 360kraadine vaade. Maja koosneb väiksematest moodulitest ja nii saab seda transportida pea kõikjale. 

Beebimadrats Dreamsville Circular on pestav ja ümbertöödeldav. Seda saab peagi ka rentida ja nii hoolitseb ettevõte selle eest, et madratsid ei satuks prügimäele. 

Betoonist sisekujunduselemendid.
Betoonist sisekujunduselemendid. Foto: Tootja foto

Betoonist kausid on efektsed sisekujunduselemendid. Need valmivad käsitööna väikses Pärnus asuvas stuudios ja päris kaht ühesugust kaussi valikust ei leia. 

Valgusgolfi rada vabaajakeskuses OKOK. 
Valgusgolfi rada vabaajakeskuses OKOK. Foto: Urmas Luik

Helendavat minigolfi mängitakse vabaajakeskuses OKOK hämaras ruumis, raja detailid helendavad UV-valguses. Raja kujundus on inspireeritud Eesti loodusest. 

Keraamiline linnupesa.
Keraamiline linnupesa. Foto: Tootja Foto

Keraamiline linnupesa on inspireeritud kukkurtihase pesast looduses. Toode on kõrgkuumuskeraamikast ja glasuuritud, nii peab see meie kliimas vastu. Keraamilisi linnupesi on ettevõte Lovaloovus ka katsetanud ja ornitoloogid on tootele andnud oma heakskiidu.

Korrutusmäng.
Korrutusmäng. Foto: Tootja Foto

Korrutusmäng ettevõttelt Elevad Hetked on mõeldud viie- kuni kaheksa-aastastele lastele korrutustabeli kiireks omandamiseks. Eesmärgi saavutamiseks kasutatakse mängulisi tegevusi, mälutehnikaid ja lugude jutustamist. 

Pehme kõhubandaaž.
Pehme kõhubandaaž. Foto: Eiliki Pukk

Kõhubandaaž Mamaco on kasutamiseks raseduse ajal, pärast sünnitust ja operatsioone. Läbi ja lõhki Pärnus valmistatud toode vastab rahvusvahelistele nõuetele ja on saanud CE märgise ning kantud Eesti meditsiiniseadmete andmekogusse. Kõhubandaaži toodab ettevõte Fysiomed OÜ. 

Käekell Interchangeable.
Käekell Interchangeable. Foto: Tootja foto

Käekell Interchangeable valmib ettevõttes Luamaa OÜ. Seda saab omanik ise disainida ja hiljem disaini ka muuta. Ketasosutitega kellal on vahetatav korpus ja rihm. 

Prügipüük.
Prügipüük. Foto: Jüri Looring

Prügipüük kuulub ettevõtte Tõnis ja Pojad OÜ teenuste valikusse. Selle nn rohelise vaba aja veetmise võimaluse raames on koristatud Sauga ja Pärnu jõe kaldaid. 

Vulframi dressipluus.
Vulframi dressipluus. Foto: Errit Kuldkepp

Vulframi erikujundusega dressipluusid valmivad Pärnus ja iga tellija saab kujunduse asjus väga palju kaasa rääkida. Ettevõte on valmis tegema erikujundust mitte ainult suurte koguste korral, vaid ka ühe toote kaupa. 

Konkursile esitati veel:

pavlova jäätis (Krõbevahvel OÜ), karamellijäätis (Kati Gelato OÜ), munaliköör (Põldmaa Talumuna OÜ), šokolaaditäidisega minipannkoogid (NoBe Accessories OÜ), piparmündimesi (FIE Maarika Puusepp), Snickersi kook (Liana Pärnu kohvik).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles