Kolumn ⟩ Lahendust veel ei paista

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Pärnu linnavolikogu esimees Andrei Korobeinik pole erakorralist istungit veel kokku kutsunud.
Pärnu linnavolikogu esimees Andrei Korobeinik pole erakorralist istungit veel kokku kutsunud. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu keskerakondlasest esimees Andrei Korobeinik pole volikogu erakorralist istungit kokku kutsunud tänini, kuigi vastne võimuliit ootab poliitiliste muudatuste vormistamiseks seda kutset pingsalt. Tõsi, seaduse järgi on aega erakorralist istungit kokku kutsuda kuu aega ehk viimane tärmin kukub alles järgmise nädala laupäeval.

Mingit objektiivset põhjust peale volikogu esimehe tõrksuse ja soovi lasta võimuliidul end omas mahlas praadida istungi aja määramisel ei paista. Väga ebatõeline on seegi, et Keskerakonnal õnnestuks vastne võimuliit nii lühikese aja jooksul lõhkuda ja moodustada koalitsioon, kus taas võimulepääs tagatud.

Nüüdse võimuliiduga liitunud Isamaa fraktsiooni esimees volikogus Siim Suursild küll arutles, et ehk ootasid keskerakondlased riigieelarve kinnitamist. Et kui riigikogulased Toomas Kivimägi (Reformierakond) ja Andres Metsoja (Isamaa) oleksid sillaehituse raha suhtes tulnud kehvade uudistega, avaneks võimalus nüüd neid materdada. Paraku läks sillarahaga suhteliselt hästi: viis miljonit tuleva aasta eelarves ja 15 miljonit nelja aasta eelarvestrateegias pole ehk maksimumtulemus, kuid senise nulli asemel väga arvestatav summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles