GALERII ⟩ Raudmehed tähistasid juubelit ega kavatse veel püssi põõsasse visata

Märt Pilme
, reporter
Copy

Aasta 1992. Allkirjad sirgeldatakse paberile, sünnib spordiklubi Raudmees ja esimene duatlonivõistlus toob Tootsi 25 spordisõpra. 30 aastat hiljem pole suurt midagi muutunud: raudmehed on endiselt elujõus, kohtutakse taas Tootsis, joostakse-pedaalitakse. Paljud näodki on samad mis kolm aastakümmet tagasi.

Klubi looja, president ja eestvedaja Enn Kübargi on endiselt vitaalne: teisipäeval 69. sünnipäeva tähistanud korraldaja hüppas isegi 72 tundi varem kahel korral ratta selga ja tegi nende vahele ühe jooksutiiru. Niisiis sain vahva vuntsiga härrale õnne soovida koguni kolmel põhjusel: klubi juubeli, enda hällipäeva ja karikavõidu puhul.

Tootsi sügisduatlonile tuli mõõtu võtma ligemale 60 spordisõpra. Kui noorim oli kolmene, siis eakaimal tiksus kaheksas aastakümme.

Saunatati-meenutati

"Ei ole arv, millega hõisata," viitas Kübar poolesajale võistlejale ja meenutas, et pika ajalooga klubi ühe ürituse osalejate rekord jääb 300 kanti, kui sporditi Jõulumäel. "Aga ega tänapäeval olegi raske midagi teha-luua, sest eri võistlusi on nii palju. Tartus oli samal päeval näiteks maraton ja jooksumehed läksid ikka sinna. Mis teha, peame sellega leppima ja teadvustama, et meie oleme ikka väiksed tegelased ega saa oma arvu kunagi 1000ni. Teeme väikselt, aga oleme viinud võistlused rahvale laiali: Paikusele, Pärnu-Jaagupisse, Tootsi, Varblasse, Pärnusse."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles