Sindi ja Vändra gümnaasium asuvad kooliolustikku parendama

Pärnu Postimees
Copy
Üks kümnest “Hooliva klassi” programmis osalevast koolist on Sindi gümnaasium. 
Üks kümnest “Hooliva klassi” programmis osalevast koolist on Sindi gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Kaks Pärnumaa gümnaasiumi hakkab haridus- ja teadusministeeriumi ning haridus- ja noorteameti elluviidud programmi “Hooliv klass” abiga püüdlema hoolivama koolikeskkonna poole.

6.–7. klassile suunatud programm on toeks klassidele, mis ei toimi ühtse meeskonnana, kus esineb konflikte ja õpilastel on raskusi õppetööle keskendumisel. Eesmärk on muuta koolikeskkond turvalisemaks, arvestavamaks ja hoolivamaks.

Ühtlasi soovitakse programmiga suurendada noorte õpimotivatsiooni ja koolirõõmu ning ennetada koolikiusamist ja koolist väljalangemist.  

Sel aastal osaleb programmis kümme kooli kõikjalt Eestist. Pärnumaalt osalevad Sindi gümnaasium ja Vändra gümnaasium. Tänavu olid kandideerima oodatud eelkõige klassid, kuhu olid lisandunud sõjapõgenikud Ukrainast.

Sindi gümnaasiumi direktor Karel Alliku tõi välja, et klassi kui meeskonna ülesehitamine on omaette kunst ja nõuab õpetajalt väga palju tööd. “Meil on noored hakkajad õpetajad, kes tahavad ennast selles suhtes arendada, saada teada, kuidas luua hoolivamat klassi,” selgitas Alliku, miks otsustati programmiga liituda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles