Kaks Pärnu sportlast sai tükikese 25 000eurosest stipendiumist

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnakas Joosep Mesi oli mullu maastikurattakrossi Eesti meistrivõistlustel U23 klassis kindel valitseja.
Pärnakas Joosep Mesi oli mullu maastikurattakrossi Eesti meistrivõistlustel U23 klassis kindel valitseja. Foto: Agnes Pajur

Seitsmendat aastat järjest pani Ergo Kindlustus Eesti noorsportlaste toetuseks välja 25 000 eurot, millele tänavu kandideerisid 67 tulevikutegijat. Stipendiumi pälvisid 11 sportlast, kellest kaks on suvepealinnast.

Siinsetest sportlastest valiti välja Pärnu Kalevi spordikooli jalgrattaosakonna kasvandik Joosep Mesi, kes tuli hiljuti näiteks maastikuratta MK-etapil Saksamaal 12ndaks. Rahasüsti sai ka Pärnu SK Kalevi sõudja Johann Poolak, Eesti edukaima paatkonna ehk paarisaerulise neljapaadi eessõudja.

Johann Poolak (esiplaanil).
Johann Poolak (esiplaanil). Foto: Philipp Schmidli

Veel teenisid toetuse kõrgushüppaja Karmen Bruus, iluuisutaja Niina Petrõkina, sulgpallur Kristin Kuuba, sprinter Karl Erik Nazarov, maadleja Viktoria Vesso, sõudja Mikhail Kushteyn, mäesuusataja Tormis Laine, kolmikhüppaja Viktor Morozov ja murdmaasuusataja Henri Roos.

Stipendiaatide valikul lähtutakse eelkõige senistest tulemustest ja võimalikust edasisest arengust. Eesti tippspordi toetamise süsteemi Team Estonia koordinaatori Raido Miti sõnutsi oli tase sel aastal erakordselt tugev.

“Meil on imetlusväärselt palju noori, kel on varases eas niivõrd selged eesmärgid ja võime pühenduda,“ lausus žüriisse kuulunud Mitt. “Valik oli keeruline, kuid usun, et sõelale jäi üsna laiapõhjaline sportlaste seltskond, kes saavad hea võimaluse teha uuel hooajal oma arengus järgmised sammud.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles