Pärnu neiu võitis rahvusvahelisel võistlusel jooksuvibulaskmises medali

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Pärnu Meelise klubi vibulaskja Liis Kirsch rõõmustas eduka nädalavahetuse üle ühes samuti Eestit esindanud Jaanus Grossi ja Kaspar Graueniga.
Pärnu Meelise klubi vibulaskja Liis Kirsch rõõmustas eduka nädalavahetuse üle ühes samuti Eestit esindanud Jaanus Grossi ja Kaspar Graueniga. Foto: Erakogu

Pärnu Meelise klubi vibulaskja Liis Kirsch võitis läinud nädalavahetusel Tšehhis Nové Městos jooksuvibulaskmise Euroopa karikavõistlustel U21-eaklassis sprindis hõbemedali.

Järgmisel kuul 16aastaseks saav Kirsch võistles endast mõnevõrra vanemate sportlastega.

Jooksuvibulaskjad sprindivad harilikul, 400meetrisel staadioniringil. Esimeses tiirus sihitakse märki püsti ja teises põlve pealt. Nelja märgi tabamiseks on kuus noolt. Niisiis on mõlemas laskmisvoorus kahe noole jagu eksimisruumi. Iga püsti jääva märgiga kaasneb 60meetrine trahviring.

Tiirus lastakse 18 meetrilt ja pihta tuleb saada ringile, mis olümpiavibu võistlustel tähendaks 50 ja 30 meetri märklehes vähemalt üheksapunktist tabamust.

Kirsch pääses kvalifikatsioonis trahviringideta ja sai joostud ja lastud ajaga 8:12. See andis pingerivis viienda koha. Finaali pääses kümme paremat.

Lõppvõistlusel oli taas kõik tiirud puhtalt läbinud Kirschi aeg 7:20,9. See andis üldarvestuses neljanda ja U21-vanuseklassis teise koha.

Pikema, neljakilomeetrise jooksu, kus tuleb käia tiirus kolm korda ja lasta nii püsti kui põlve pealt, lõpetas Kirsch seitsmendana.

Mullu oli Kirsch sealsamas Nové Městos sprindis seitsmes. Läinud nädalavahetusel oli tema aeg kolme minuti võrra parem kui mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles