Armas algatus kutsub üles võhivõõra südamesoovi valvama

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Südamesoovi saab kirja panna Pärnus Kaubamajaka fuajees.
Südamesoovi saab kirja panna Pärnus Kaubamajaka fuajees. Foto: Depressiooniga toimetuleku võrgustik

Depressiooniga toimetuleku võrgustik pani Pärnu Kaubamajakasse püsti südamesoovide punkti. Kaubanduskeskuse fuajees asub laud, kuhu igaüks saab jätta kirjakese oma südamesooviga. Võimalus on hakata ka võhivõõra südamesoovi kaitsjaks.

Võrgustiku Pärnu projektijuht Agnes Sirg rääkis, et keskuses juhatab õige paigani stend kahe suure depriessiooniteemalise plakatiga. “Seal on laud, kus kaks kaussi. Saad kirjutada oma südamesoovi ja panna sinna ning võtta täiesti võõra inimese soovi vastu,” kirjeldas Sirg.

Kuna tegu on võõra unistusega, pole see mõeldud otseseks täitmiseks. “Sa saad olla selle kaitsja, mõelda selle peale ja loota, et inimesel soov täituks,” rääkis Sirg. “See on lihtne heategu ja viis ennast paremini tunda, teisele rõõmu teha.”

Aktsioon “Saa südamesoovi kaitsjaks” on üks vaimse tervise kuu üritustest Pärnus. Kõige suurem ettevõtmine ootab aga veel ees – 27. oktoobril toimuv Pärnu vaimse tervise konverents.

Kõik vaimse tervise kuu üritused leiab veebiaadressilt vaimsetervisekuu.ee.

Vaimse tervise kuu vajalikkusest ja sündmustest rääkis Sirg koos Indrek Linnustega ka Pärnu Postimehe taskuhäälingus “Sõnu ei söö”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles