Pärnust pälvisid haridusstipendiumi maailmameister ja 69kordne Eesti tšempion

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jasmiin Üpraus.
Jasmiin Üpraus. Foto: Erakogu

Eesti Olümpiakomitee (EOK) ja kultuuriministeeriumi haridusstipendiumi pälvisid 2022. aasta sügissemestril 22 kunagist ja praegust tippsportlast.

Tartu ülikoolis majandusteadust õppiva kanuuaerutaja Joosep Karlsoni sõnutsi annab stipendium talle võimaluse õppida osakoormusega, ilma et ta peaks tegema järeleandmisi õpingutes või sporditeel.

“Esimesel õppeaastal proovisin täiskoormusega tudengi- ja samal ajal saavutussportlase elu ning sain väga kiiresti aru, et see ei ole jätkusuutlik. Minu õpingud on küll veninud kuue aasta peale, aga olen siiralt tänulik EOK-le, et olen saanud oma õpinguid hajutada. Sportlaskarjääri järgsele ajale mõeldes on hing väga rahul ja julgustan teisigi sportlasi seda teed ette võtma,” rääkis Pärnust pärit 69kordne Eesti meister.

Joosep Karlson saavutas MMil 5000 meetri distantsil kuuenda koha.
Joosep Karlson saavutas MMil 5000 meetri distantsil kuuenda koha. Foto: Estonian Canoeing Federation

Suvepealinnast teenis stipendiumi veel selle aasta jetispordi maailmameister Jasmiin Üpraus. Äsja USAs Jet Ski World Seriese teisel etapil pronksi võitnud 21aastane sportlane tudeerib Eesti ettevõtluskõrgkoolis Mainor korraga kahte eriala: turundust ja personalijuhtimist.

Ülikooliõpinguteks said veel rahasüsti iluvõimlejad Adelina Beljajeva ja Carmely Reiska, ujuja Aleksa Gold, maadleja Andreas Välis, karateka Anna Sokk, judokas Aslanbeg Magomedkerimov, golfar Carl Enn Hellat, suusatajad Christopher Kalev, Tormis Laine, Mariel Merlii Pulles, Marko Kilp ja Martin Remmelg, laskja Kartin Smirnova, kergejõustiklased Robin Nool, Leonid Latsepov, Liisa-Maria Truupõld ja Lilian Turban, kurlingumängija Harri Lill, rattur Mari-Liis Juul ja võrkpallur Stefan Kaibald.

Jasmiin Üpraus tuli maailmameistriks.
Jasmiin Üpraus tuli maailmameistriks. Foto: Erakogu

Kaks korda aastas välja antav haridusstipendium on mõeldud kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu tasumiseks. Selle suurus on kuni 1000 eurot semestris. Stipendiumile on võimalik kandideerida sportlastel, kes on Eesti koondisesse kuulunud vähemalt kolme aasta jooksul. Kui sportlane on tegevkarjääri juba lõpetanud, ei tohi olla sellest möödunud üle viie aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles