Kristin Tattar lõpetas USA hooaja vinge triumfi ja 35 000dollarise tšekiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristin Tattar teenis Pro Touri üldvõidu eest säärase uhke karika. Nüüd on tal tükk tegemist, et trofee Eestisse transportida, sest sedasorti auhindu noppis ta Ameerikas hulganisti.
Kristin Tattar teenis Pro Touri üldvõidu eest säärase uhke karika. Nüüd on tal tükk tegemist, et trofee Eestisse transportida, sest sedasorti auhindu noppis ta Ameerikas hulganisti. Foto: Disc Golf Pro Tour

USAs mängiti hooaja viimane võistlus ehk Disc Golf Pro Tour Championship, kus auhinnaraha oli tavapärastest umbes neli korda suurem. Pärnu kettagolfar Kristin Tattar pälvis esikoha.

Kui tavaliselt mängivad kettagolfarid neli ringi ja seejärel lüüakse tulemused kokku, siis profituuri lõppvõistlusel on teistmoodi.

Mõõduvõtule sai pääsme 16 maailma paremat naissportlast. Profituuri üldvõit oli pärnakal juba varem käes, nüüd said Tattar ja punktitabeli kolm järgmist ehk Paige Pierce, Catrina Allen ja Ohn Scoggins pääsme otse poolfinaali ehk kaheksa hulka. Ülejäänud 12 mängijat selgitasid ühe ringiga viimased neli poolfinalisti.

Siis pidi kaheksast saama neli. Finaalringile pääses parimana Tattar (-3), kellele järgnesid Missy Gannon (0), Scoggins (0) ja Valerie Mandujano (+1).

Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Kevin Huver/dgpt

Lõpuringil algas kõik uuesti nullist. Pärnust pärit maailmameister tõusis seitsmendal rajal liidriks ja hoidis edu kindlalt lõpuni. Profituuri tšempion juhtis vahepeal nelja viskega ja läbis 18 rada -2ga. Järgnesid Scoggins (0), Gannon (+2) ja Mandujano (+3). 

Profituuri lõppvõistlus on pika puuga suurima auhinnafondiga turniir aastas. Kui näiteks MM-tiitli eest teenis eestlanna 11 000, siis nüüd 35 000 dollarit. Scoggins “pidi leppima” 20 000, Gannon 14 000 ja Mandujano 9000 dollariga.

“Uskumatu tunne! Ma tõesti tahtsin seda turniiri võita: mitte seepärast, et siin on suur auhinnaraha, vaid seepärast, et see oleks ilus punkt mu imelisele hooajale,” rääkis pärnakas vahetult pärast viimase viske tabamist ja karika kättesaamist.

Nüüd lõppes Tattari pikk USA turnee: Pärnumaa parim naissportlane oli Ameerikas veebruarist maini ja teise raksuga augustist oktoobri keskpaigani. Nüüd naaseb ta koju.

Võistlused suure lombi taga osutusid Tattarile üliedukaks: ta võitis kokku kaheksa tipptasemel turniini, sealhulgas MMi, ja teenis kokku 103 107 dollarit. Nõnda palju auhinnaraha pole varem ükski kettagolfar hooaja jooksul kogunud, seda nii naiste kui meeste arvestuses. 

Võistlus on järelvaadatav:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles