Jan Uuspõld Endlas: Tasub ikkagi öelda, mida sa teha tahad

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Inglise komöödia "Norman Vallutaja" esietendusega tähistab Endla teater ühtlasi oma 111. aastapäeva. Pildil peategelase rollis Jan Uuspõld. Ingomar Vihmari lavastuses mängivad Fatme Helge Leevald, Kleer Maibaum, Karin Tammaru, Priit Loog ja Nils Mattias Steinberg.
Inglise komöödia "Norman Vallutaja" esietendusega tähistab Endla teater ühtlasi oma 111. aastapäeva. Pildil peategelase rollis Jan Uuspõld. Ingomar Vihmari lavastuses mängivad Fatme Helge Leevald, Kleer Maibaum, Karin Tammaru, Priit Loog ja Nils Mattias Steinberg. Foto: Gabriela Urm/Endla teater

Jan Uuspõld on käinud Endla laval ürgmehe, isa ja vanaisana, aga ikka üksi, soolomehena. Siinse trupiga astub ta püsivalt Pärnu teatri mängukavva sel sügisel esimest korda.

Näitleja tõdeb silmade särades, et tema tutvuskond laienes tuntavalt, sest varem on ta teatrit teinud uuslavastuses “Norman Vallutaja” osalevaist endlakatest vaid kahega, sedagi nii umbes 15 aastat tagasi draamateatris töötamise päevil.

“Kleer Maibaum on mul kursaõde (lavakunstikooli 18. lend, toim). Aga Ingomariga (Vihmariga, toim) oleme sõbrad, võib öelda, et me oleme eluaeg tundnud teineteist. Aga trupp on täitsa uus. Mul on nii põnev, nii tore. Kõik see suur maja ja Endla! Väga päikeseline on mul siin see olemine,” lausub Uuspõld heatujuliselt. Ja tunnistab kohe, et tal on lakkamatu nälg. “Selline psühholoogiline draama-komöödia, mis ta meil on, nõuab ülimat täpsust, psühho-füüsilist asendit ja selle otsimine on nii energiat nõudev. Pärast proovi oled korralikult rihmaks tõmmanud ennast. Praegu ka – ma sõin ühe supi ära, ma ei tundnudki. Nagu oleks kerisele visatud,” avaldab näitleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles