Puhumisreidil tabatud juhtide põhjendused tulid kui ühelt ja samalt plaadilt

Pärnu Postimees
Copy
Kolme tunni jooksul kontrollitud 900 sõidukijuhi seast tuvastas politsei neli joobetunnustega sohvrit.
Kolme tunni jooksul kontrollitud 900 sõidukijuhi seast tuvastas politsei neli joobetunnustega sohvrit. Foto: Liis Treimann

Eile õhtul Pärnu kesklinnas Akadeemia tänaval kolme tunni jooksul toimunud puhumisreidil, mille käigus kontrolliti ligemale 900 sohvri kainust, tabati rooli tagant neli joobetunnustega juhti ja üks juhtimisõiguseta roolikeeraja.

Pärnu politseijaoskonna liikluse ja sisepiirigrupi juhi Siiri Univeri sõnutsi osales 20–23 toimunud puhumisreidil kümme politseiametnikku ja neli abipolitseinikku ja kolme tunniga jõuti kontrollida 897 sõidukijuhti, kellest neli oli joobetunnustega.

“Alustasime nende suhtes väärteomenetlust. Samuti tabasime reidi käigus ühe juhtimisõiguseta sõidukijuhi. Muid liiklusseaduse rikkumisi me eile õhtul ei tuvastanud,” raporteeris politseinik.

Univeri hinnangul on neli joobetunnustega juhti tööpäeva hilisõhtul südalinna liikluses kahetsusväärselt suur hulk.

Enamik roolijoodiku märgi külge saanud sohvreid põhjendas eksimust kui ühelt plaadilt: “Mitu juhti, kellel eile joobe tuvastasime, põhjendasid seda sellega, et olid õhtusöögi kõrvale tarvitanud alkoholi,” rääkis Univer. “Kui on teada, et tuleb samal õhtul veel sõitma minna, tuleks söögi kõrvalt alkohol ära jätta.”

Liikluse ja sisepiirigrupi juht märkis, et iga juht, kes istub rooli alkoholi tarvitanuna, kujutab nii iseendale kui kaasliiklejiale suurt ohtu. “Sestap tulen kõigile juhtidele meelde, et kui sõitma lähete, olge oma kainuses täiesti kindel,” toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles