Pärnu soojuse hind tõuseb arvatust enam

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Gren tõstab Pärnu küttehinda pea 63 protsenti.
Gren tõstab Pärnu küttehinda pea 63 protsenti. Foto: Urmas Luik

Konkurentsiamet kinnitas Pärnu kaugküttepiirkonna uueks soojuse piirhinnaks 103,88 eurot megavatt-tunni eest käibemaksuga. See hakkab kehtima 25. novembrist.

Uus hind on mõnevõrra suurem kui kuu aega varem taotletud 98,12 eurot, mis lõppkokkuvõttes teeb hinnatõusuks ligikaudu 40 eurot senisega võrreldes ehk hind tõuseb pea 63 protsenti.

Gren Eesti juhatuse esimehe Margo Külaotsa sõnutsi on kütuseturul aasta jooksul toimunud drastilised muutused ehk saadavuse vähenemisest põhjustatud kütuste hinnatõusud, millest ükski energiatootja ei ole puutumata jäänud. “Peame klientidele soojusvarustuse tagamiseks turuhindadega kaasa minema, et nende toad oleksid mugavalt soojad ning kraanist voolaks soe vesi,” põhjendas Külaots. Samal ajal lohutas ta, et Pärnu soojuse hind jääb tunduvalt madalamaks kui mõnes teises Eesti asulas, kus peamise kütusena kasutatakse näiteks gaasi.

Kuigi Gren kasutab kütmiseks enamasti hakkpuitu, on peale gaasihinna väga kõrgele tõusnud sellegi hind. Külaotsa väitel on aga Pärnu toasooja hind juba kümme aastat püsinud samal tasemel just tänu hakkpuidule. “Oleme aastaid töötanud ja teinud investeeringuid selle nimel, et toota Pärnus soojust kohalikust kütusest – peamiselt metsa- ja raiejäätmetest saadud hakkpuidust – ning kasutada gaasi nii vähe kui võimalik,” selgitas ta.

Oktoobri algusest märtsi lõpuni kompenseeritakse kaugküttehinna hüvitamise meetmega automaatselt kodutarbijale 96eurost käibemaksuga megavatt-tunni hinda ületav soojuse kulu 80 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles