JÄRELVAADATAV Sadama euroteekond jätkus kindla kaotusega Šveitsis

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eesti ja Šveitsi meistrite lahing lõppes Sadama kaotusega.
Eesti ja Šveitsi meistrite lahing lõppes Sadama kaotusega. Foto: fiba

Pärnu Sadama korvpallimeeskond sõitis FIBA Europe Cupi kolmandaks alagrupimänguks Šveitsi, et madistada võõrustajariigi tšempioni Fribourg Olympicuga.

Nagu ikka alustas Eesti meister järgmises koosseisus: mängujuht Davis Geks, viskaja Robert Valge, ääremängijad Mihkel Kirves ja Troy Barnies ning keskmängija Matt McCarthy.

Pärnakad startisid vingelt ja näitasid, et Šveitsi meistriga annab võõrsil võidelda küll. Barnies viskas seitse ja Kirves kuus silma ning avaveerand võideti 21:19. Teisel perioodil jätkus võrdsete heitlus ja Toomas Annuki hoolealused suundusid poolajajuttudele kolmepunktises kaotusseisus (35:38). 

Pärnu Sadam.
Pärnu Sadam. Foto: Fiba

Riietusruumist naasnud, oli pärnakatel enesekindlus kadunud, rünnak muutus ümmarguseks ja enne otsustavatat veerandit vaatas tabloolt vastu miinus 12 (49:61). Fribourg ei andnudki enam kahekohalist edu käest: viimaks pakuti umbes 1000pealisele kodupublikule juba ilukorve ja lõpusireeniks venis vahe 18ni (82:64).

Pärnakatele said kirstunaelaks pallikaotused, mida tehti vastase üheksa vastu 20. Ehkki Sadamal oli korralik, 47protsendine viskepäev, tabasid šveitslased veel paremini (52). 

Mihkel Kirves (mustas) viskas üleplatsimehena 20 silma. 
Mihkel Kirves (mustas) viskas üleplatsimehena 20 silma. Foto: Fiba

Üleplatsimeheks kerkis Kirves, kes panustas 20 punkti ja seitsme lauapalliga. Barnies lisas 15 silma ja kümme lauda. Kahekohalise punktisummani jõudis veel vahetusest sekkunud Ukraina keskmängija Serhii Pavlov (10). Umbes kahemiljonise eelarvega Šveitsi tiimi resultatiivseim oli keskmängija Arnaud Cotture, kes kogus 15 silma.

Pärnu alistas avavoorus kodusaalis Portugali Porto (95:83), ent kaotas teise võõrsil Hollandi Den Boschile (55:87). Kolme vooru järel on Fribourgil ja Den Boschil kaks ning Pärnul ja Portol üks võit. 

Eesti ja Šveitsi meistrite lahing lõppes Sadama kaotusega.
Eesti ja Šveitsi meistrite lahing lõppes Sadama kaotusega. Foto: Fiba

Alagrupis saab iga sats mängida kuus matši kodus-võõrsil-süsteemis: pärnakate järgmine euromäng tuleb kolmapäeval, 2. novembril Portugalis. 

Enne seda tullakse väljakule kahel korral. Laupäeval mängitakse Pauluse hallis Maarjamaa karikavõistluste kordusmatš esiliiga tiimi Audentesega ja pühapäeval võõrsil Eesti-Läti ühisliiga lahing Läti ülikooliga. Pärnul on ühisliigas kolm võitu ja kaotus. 

Matš on Youtube’is järelvaadatav: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles