Galerii ⟩ Tori valla mudilastele mõeldes algatati uue laulupäeva traditsioon

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Tammiste lasteaia-algkooli sügiseselt kaunistatud saali kogunesid 21. oktoobril Tori valla lasteaedade laululapsed. Tori valla mudilaste laulupäeva idee autor ja esimese laulupäeva korraldaja Marge Lumisalu loodab, et sellest saab igasügisene traditsioon.

Esimesel laulupäeval olid esindatud valla kõik viis lasteaeda: Tammiste, Tori, Jänesselja, Suigu ja Sindi. Mudilaste laulupäeva idee arenes Tammiste lasteaias muusikaõpetajana töötava Lumisalu sõnutsi välja mõttest, et lasteaiaealistel lastel oleks võimalik esineda konkurentsivabalt ja oleks tore kogemuspäev, mitte konkurssidega kaasnev võistluspinge.

Mudilased laulsid nii sügisest kui isadest, sõprusest ja muustki. Paljude laste jaoks oli see esimene kogemus mikrofoni laulda. Iga esineja sai tänutäheks väikese kingituse ja tänukirja. Pidu aitas käima tõmmata ja esinejaid teadustada-julgustada Pipi ning külalisesinejana esitas paar rahvalikku lugu Lumisalu juhendatav naisansambel Nõianeitsid.

Idee järgi hakkab laulupäev valla lasteaedades külakorda käima. Järgmist mudilaste laulupäeva lubas võõrustada Jänesselja lasteaed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles