GALERII ⟩ Eesti spordi suurkuju pandi Pärnu jõge valvama (1)

Copy

Hoolimata pisut kõledast, tuulisest ja kuuekraadisest ilmast tuli nädala viimasel keskpäeval sadakond spordisõpra Pärnu Kalevi sõudebaasi, et avada Eesti aerutamise suurkuju Heino Kurveti elusuuruses skulptuur.

“Kui Heino praegu siin Pärnu jõe ääres seisaks, ütleks ta kindlasti, et kuldaväärt ilm trenni minekuks!” ütles ausamba projektijuht ja Kurveti kunagine paadikaaslane Are Eller. “Temal oli nii, et mida raskem ilm, seda kõvema treeningu pidi tegema, sest mõni konkurent sel päeval trenni ei läinud.”

Spordiringkondades ongi MMi pronksmedalisti teatud eelkõige meeletu töörügajana. Priit Neeme meenutas, et kui Kurvetil tuli treeningul joosta kümme kilomeetrit, lidus ta 15, kui kästi teha kümme lõuatõmmet, pingutas spordimees endast välja 20.

“Heino oli Eesti aerutamise üks teerajajaid – unistasin, et saaksin temaga ühte paati istuda,” tunnistas Eller, kes kündis viimaks Kurvetiga viis aastat ühes paadis vett. “Kui antaks välja tiitlit “treeningute maailmameister”, saaks Heino selle kindlasti endale – meeletu treenija, metsiku vastupidavusega. Ta oli mulle kõva treeneri eest: kui hakkasime koos sõitma, ütles ta, et see, mis ma siiani olen teinud, on kehakultuur, nüüd hakkame sporti tegema!”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles