VIDEO ⟩ 15aastane Pärnu kardipoiss rääkis kaasa maailma tippkonkurentsis

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jürgen Laansoo pälvis kartide vigursõidus neljanda koha.
Jürgen Laansoo pälvis kartide vigursõidus neljanda koha. Foto: SRO/Kevin Pecks

Eesti 14-liikmeline koondis teenis Prantsusmaal Marseilles rahvusvahelise autoliidu (FIA) mootorispordimängudel 11. koha.

Mainekal mõõduvõtul osales 72 riiki 463 sportlasega, kes võistlesid 16 mootorispordialal. Mängude keskuseks oli Paul Richardi ringrada, kus võistlusi jälgis 42 000 pealtvaatajat.

Sealsamas tegi tegusid 15aastane Pärnu poiss Jürgen Laansoo, kes võistles ühes Martaliisa Meindorfiga kartide vigursõidus. Eesti võistkond jõudis välja poolfinaali, kus kaotasid hilisemale tšempionile ehk Saksamaale. Pronksimatšis tuli tunnistada Poola paremust ja nii märgiti eestlastele lõpuprotokolli 21 koondise hulgas neljas koht. 

Jürgen Laansoo.
Jürgen Laansoo. Foto: Sro/Nico Deumille

“Kartide vigursõitu Eestis võistlusspordina ei harrastata, kuid sellest hoolimata suutis Eesti tiim rääkida kaasa tippkonkurentsis," kiitis Eesti meeskonna juht Kuldar Sikk Meindorfi ja Laansood, kes treenib Pärnu kardikeskuses Kristjan Voki juhendamisel. 

Vaadake, mida rääkisid kardinoored pärast eelsõite:

 

Eesti teenis mängudel ühe medali, kui Georg Linnamäe ja tema kaardilugeja James Morgan kihutasid autorallis kolmanda koha vääriliselt. Riikide arvestuses triumfeeris Itaalia, kes edestas Prantsusmaad ja Belgiat. 

“Kui enne mänge oli ebaselge, mis meid ees ootab, saan nüüd öelda, et mängud läksid korda. Kõik võistlejad said hea rahvusvahelise kogemuse ja mitmel alal jõudsime võistluses suurte riikidega kõrgetele kohtadele,” hindas Sikk eestlaste 11. kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles