Vabavõitlejad tõid suvepealinna neli Eesti meistri tiitlit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Brian Blumfeldt (vasakul), Robin Raud, Mario-Maxim Rand, Valter Trei ja Silver Tagu.
Brian Blumfeldt (vasakul), Robin Raud, Mario-Maxim Rand, Valter Trei ja Silver Tagu. Foto: Spordiklubi Invicta

Pärnu spordiklubi Invicta saatis pealinna sportliku vabavõitluse (MMA ehk mixed martial arts) Eesti meistrivõistlustele viis atleeti, kes kõik naasid medaliga.

Kuni 14aastaste võitlejate hulgas tegi koduse tšempionaadi debüüdi ja kohe kuldse Robin Raud (kehakaalus üle 57 kilogrammi), kes pidas kaks lahingut ja võitis mõlemad tehnilise nokaudiga. Üle 18aastaste ja kuni 65,8kiloste sportlaste seas teenis meistritiitli Valter Trei.

"Robini mõlema matši taktika ja kulg oli sama – vältida maadlust ning nõelata vastast eemalt tugevate käe- ja jalalöökidega," selgitas Invicta peatreener Henri Hiiemäe. "Päeva ühe vingema lahingu pidas Valter, kes finaali esimeses raundis alistas vastase buggy choke’iga – see on salakaval ja ootamatu kägistus, mida paljud vastased ei näe tulemas."

Edukaks kujunes pärnakatele ka U18-vanuseklass: Silver Tagu (–56,7 kg) ja Brian Blumfeldt (–83,9 kg) teenisid kulla ning Mario-Maxim Rand (–77,1 kg) pronksi.

Nüüd valavad Invicta võitlejad treeningutel higi edasi, et olla tasemel selle kuu lõpus Leedu lahtistel meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles