Haihtunud hauakivi asjus alustati kriminaalmenetlus (2)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Augustis koliti Lääneranna valla punamonumendid Virtsu muuseumihoone taha, peale Tuudi teeristil olnud mälestuskivi ka sambad Lihula kirikuaiast ning Hanila, Varbla ja Kirbla kalmistult.
Augustis koliti Lääneranna valla punamonumendid Virtsu muuseumihoone taha, peale Tuudi teeristil olnud mälestuskivi ka sambad Lihula kirikuaiast ning Hanila, Varbla ja Kirbla kalmistult. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval alustas politsei uurimist surnu mälestuse teotamise juhtumi asjus Lääneranna vallas.

Politseisse jõudis avaldus Tuudil viimseks puhkepaigaks tunnistatud kohast hauaplaadi varguse kohta. Viimase pani kohalik vallavalitsus Tuudile pärast seda, kui monumendi viisnurgaga kivi teisaldati.

Hauaplaadi kadumine punamonumendi aluselt tuli ilmsiks kümmekond päeva tagasi. Haihtunud plaadil olnud kirje kohaselt puhkavad matmispaigas sõjas langenud inimesed. Säilmed on plaanis ümber matta, valla sellekohane avaldus ootab kaitseministeeriumi otsust.

Juhtunu täpsed asjaolud selgitab kriminaalmenetlus. Matuse- või muu surnu mälestamise tseremoonia takistamise, haua või muu viimseks puhkepaigaks tunnistatud koha või surnule püstitatud mälestusmärgi rüüstamise või nimetatud kohtadest eseme varguse eest karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles