Kuldlehekese konkursil selgusid parimad hõbekõrid

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Kuldlehekese konkursi peaauhinna pälvis Marian Pärn laulustuudiost Fa-diees.
Kuldlehekese konkursi peaauhinna pälvis Marian Pärn laulustuudiost Fa-diees. Foto: Rita Proos

Nädalavahetusel selgusid Pärnu kunstide koolis 11. korda toimunud rahvusvahelisel konkursil-festivalil “Kuldleheke” säravamad noored lauljad.

Pärnu kunstide kool oli möödunud nädalavahetusel elevust ja sagimist täis. Kolme võistluspäeva jooksul astus kooli ärklisaalis üles 48 noort lauljat Eestist, Soomest, Lätist ja Portugalist.

Rahvusvaheline žürii koosseisus Anne Uusna (Eesti), Nijole Berezina (Läti), Nuno Figueira (Portugal) ja Silver Lumi (Soome) hindas muusikaliste oskuste kõrval ka osalejate artistlikkust.  

Helsingi Eesti naiskoori, Helsingi Eesti mudilas- ja lastekoori, käsikellade ansambli ja ukuleleansambli dirigent, “Kuldlehekese” konkursi žürii esimees Silver Lumi kinnitas, et kohtunikud ei olnud oma otsustes sugugi üksmeelsed. “Igal liikmel on välja kujunenud muusikaliselt erinevad eelistused. See tegi žürii töö põnevaks,” seletas Lumi ja kiitis, et tegu oli väga tugeva võistlusega. “Seda kahel põhjusel: noored on andekad ja neil on head õpetajad.”

10–12aastaste vanusekategooria finalistid ja žürii.
10–12aastaste vanusekategooria finalistid ja žürii. Foto: Rita Proos

Seitsme- kuni üheksa-aastaste kategoorias laulis esikoha vääriliselt Aita Kaaveri laulustuudio õpilane Karoli Loonurme, teise koha pälvis Aura-Ingel Aron Margrit Kitse laulustuudiost ja kolmanda Mia Tammeleht stuudiost Vox Rebekka Bannikova juhendamisel. 

10–12aastaste vanuserühmas võitis esikoha laulukooli WAF õpilane Lilian Sauvola, kelle juhendaja on Pille Siht. Teiseks tuli Ingrid Otti juhendamisel Marietta Verst laulustuudiost La-diees ning kolmandaks Ursel Oja õpilane Milana Fayzullova Ülenurme muusikakoolist. 

13–15aastaste lauljate kuldmedal läks Svetlana Voitenko õpilasele Beatriche Huberile Narva muusikakoolist, hõbeda teenis Sofia Fonseca Portugalist Ana Carina Reisi juhendamisel ning pronksi Margrit Kitse õpilane Jete-Pauline Ollep. 

Margrit Kitse laulustuudio õpilane Jete-Pauline Ollep saavutas 13–15aastaste vanusekategoorias kolmanda koha.
Margrit Kitse laulustuudio õpilane Jete-Pauline Ollep saavutas 13–15aastaste vanusekategoorias kolmanda koha. Foto: Rita Proos

16–20aastaste noorte esikoht läks Lätti Nijole Berezina õpilasele Dženifera Patricija Pivarunele, teine koht Marge Lumisalu juhendatavale Camilla Kaaverile Pärnu muusikakoolist ning kolmanda koha saavutas Marika Vallimets Narva muusikakoolist (juhendaja Alla Jakubova).

Konkursi grand prix pälvis 16aastane Marian Pärn Tartu laulustuudiost Fa-diees, teda juhendab Ingrid Otti. Žürii hinnangul oli Pärn väga professionaalne esineja ja lauljana täiesti valmis. “Ma olen sellega lihtsalt nii palju tegelnud,” vastas Pärn tagasihoidlikult küsimusele, milles peitub võidu saladus.  

Grand prix’ga pärjatud 16aastane Marian Pärn jäi žüriile silma professionaalse ja küpse lauljana.
Grand prix’ga pärjatud 16aastane Marian Pärn jäi žüriile silma professionaalse ja küpse lauljana. Foto: Rita Proos

Festivali kunstilise juhi Evelin Mei sõnutsi hindas iga žüriiliige soliste oma vaatenurgast lähtuvalt. “Kindlasti olid kõigil omad esikolmikud välja mõeldud, kuid matemaatiline keskmine tegi nii mõnegi solisti puhul üllatuskäigu ja seega oli tulemuste väljakuulutamisel väga huvitav jälgida žüriiliikmete näoilmeid,” täpsustas Mei. Ta kiitis, et noored lauljad leiavad ikka ja jälle tee Pärnusse. “Siit saab esinemiskogemusi ja tunnustust. Meie konkursile toob nad ka festivali sõbralik ja kodune keskkond,” lisas Mei. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles