Rain Jung Mart Helme, ära tule Pärnu! (14)

Rain Jung
, Pärnu linnavolinik (Isamaa)
Copy
Pärnu on alati olnud uhke, et siin loeti ette iseseisvusmanifest ja linnas sündis Eesti Vabariik.
Pärnu on alati olnud uhke, et siin loeti ette iseseisvusmanifest ja linnas sündis Eesti Vabariik. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolinik (Isamaa) leiab, et Pärnumaalt valitud parlamendiliikme Mart Helme rahvusringhäälingu venekeelses intervjuus öeldu, et EKRE pole ei Venemaa ega Ukraina poolt, vaid pooldab rahu, kahjustab Eesti Vabariigi sünnilinna Pärnu mainet.

Pärnu on alati olnud uhke, et just siin loeti ette iseseisvusmanifest ja meie linnas sündis Eesti Vabariik. Nii hiljutistest kui varem ilmunud uudistest ajendatuna vaatasin Pärnust valitud riigikogu liikme Mart Helme tegemisi ja väljaütlemisi ning arvan, et Helme ei vääri uuesti Pärnus kandideerima riigikokku: see on tõeline oht Pärnu mainele.

Pole mina kuulnud ega näinud ühtegi Mart Helme sõna ega tegu seista Pärnu eest. Kui riik soovib lobistide enamuse kaudu suunata investeeringuid Tartusse, siis Isamaa nägi vaeva, et tuua Pärnusse lennuühendus, liuväli, jahilasketiir. Praegu käib koos Reformierakonnaga võitlus silla rahastuse ja Via Baltica eest. Sellest tööst saan ma aru.

Ma ei mõista meie peaministri ja sõbralike riikide poliitikute avalikku solvamist. Samuti seisukohta, et meie hädades pole süüdi Venemaa, vaid Euroopa Liit (EL). Vanasõnagi ütleb üht-teist teisele nime andmisest ja lõpuks selle tegelikust kandmisest.

EKRE sünd

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) lõid neli auväärset meest: Enn Tarto, Kaido Kama, Peeter Ilus ja Kalle Eller 1990. aastal. 2012. aastal kaaperdasid erakonna nime Rahvaliidu riismed ja tänini võetakse üle teiste erakondade sõnumeid.

Näitena võin tuua Isamaa “Eesti eest!”. Kahjuks ei ole ekrelased aru saanud, mis on konservatiivsus. See on eelkõige kättevõidetu hoidmine, alalhoidlikkus. Olgu see rahvas, keel, kultuur, riigikaitse.

EKRE on kahjuks länud lammutamise ja riigis kaose tekitamise teed. Sama, mida taotleb Ukrainas Putin. EKRE Ukraina-retoorika on kahtlaselt sarnane Putini rahastavate Marine Le Peni Rahvusrinde ja Alternatiiv Saksamaale (AfD) poliitikute jutuga. Meie hädades ei pidavat olema süüdi Venemaa, vaid EL. Pärast seda avaldust leidis Vene meedia endale kohe sõbra.

Kas EKRE mängib niisama kasuliku idioodi rolli või tal on kokkupuuted Vene režiimiga muulgi moel, jäägu kaitsepolitsei uurida.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles