Intervjuu Sibyl Vane toob päevavalgele sahtlis seisnud lood

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Alternatiivrokitrio Sibyl Vane uus koosseis - Helena Randlaht, Kristo Otter ja Heiko Leesment.
Alternatiivrokitrio Sibyl Vane uus koosseis - Helena Randlaht, Kristo Otter ja Heiko Leesment. Foto: Lilli Lumera

Novembris möödub kümme aastat Sibyl Vane’i debüütalbumi “Love, Holy Water and TV” ilmumisest, mis kujunes toona vaid paar aastat tegutseda jõudnud pärnakate bändile tõeliseks murranguhetkeks.

Albumi ilmumisele järgnenu oli enamat, kui nad oleksid suutnud ette kujutada.

“Tuuritasime selle albumiga kokku kaheksas riigis ja andsime pea sada kontserti. See oli elumuutev kogemus ja päriselt hullumeelne start Sibyl Vane’i karjäärile,” kirjeldas albumi sündi ja selle tähendust bändi laulja ning kitarrist Helena Randlaht.

Pärnakad sõlmisid debüütplaadilepingu Läti plaadifirma I Love You Recordsiga pärast oma esimest kontserti Positivusel. Ühele väikese linna suhteliselt tundmatule bändile oli see suure unistuse täitumine, sest võimalusi plaadi salvestamiseks ega väljaandmiseks neil endal polnud.

11-looline album pälvis kiidusõnu nii omamaistelt kui piiritagustelt kriitikutelt ning asjaolu, et bändil õnnestus oma debüütplaadi esitluskontsertidega mitu aastat järjest mööda Euroopat tuuritada, oli Eesti kontekstis kõva pretsedent. Tavaliselt kulub selliseks eduks märkimisväärselt kauem aega.

Debüütalbumi aastapäeva puhul valmistub Sibyl Vane nüüd neljaks eriliseks kontserdiks Eestis ja Lätis. Täna õhtul astuvad nad üles kodulinnas Pärnus Wunderbaaris, seejärel Riias Vagonu Hallis, tuleval nädalal Tartus Genialistide klubis ja tuur lõpetatakse Tallinnas Kivi Paber Käärides. Erilised tulevad kontserdid mitmel põhjusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles