Eesti koondis võitis väikeriikide EMil taas medali

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eesti bridžikoondis vahetas eelmisel väikeriikide EMil võidetud pronksi Küprosel hõbeda vastu.
Eesti bridžikoondis vahetas eelmisel väikeriikide EMil võidetud pronksi Küprosel hõbeda vastu. Foto: European Bridge League

Eesti bridžikoondis, mille ridadesse kuulub Pärnu bridžiklubi mängija Olavi Oja, võitis Küprosel Larnacas väikeriikide Euroopa meistrivõistlustel taas medali: kolm aastat tagasi saadud pronks vahetati seekord hõbeda vastu.

Eesti esindus, kus peale Oja mängisid Jaanus Maripuu, Sven Sester, Vilmar Vahe, Taavi Toomere ja Hendrik Nigul, teenis 15 koondise konkurentsis üheksa võitu, tegi ühe viigi ja sai neli kaotust.

Turniiri avamatšis said eestlased jagu Slovakkiast, kuid seejärel tuli tunnistada nii Sloveenia, Ukraina kui Serbia paremust ning viigi järel Leeduga oli meeskond 13. kohal.

Teisel päeval oli Eesti koondis võidulainel, alistades Tšehhi, Küprose ja Fääri saarte esinduse. Mõru pill tuli alla neelata vaid matšis Läti vastu, mille lõunanaabrid suurelt võitsid ja päeva lõpuks andis paremusjärjestus eestlastele endiselt 13. positsiooni.

Viimasel päeval tegi meie esindus tuule alla nii Ungari, San Marino, Horvaatia, Malta kui Rumeenia tiimile ja kerkis viimases voorus seitsmendalt kohalt pjedestaali teisele astmele.

Ehkki tabelikoht polnud teise päeva järgi paljulubav, olid Oja jutu järgi punktivahed siiski sellised, et mõni hea tulemus võinuks resultaati märgatavalt parandada.

“Enne viimast päeva ütlesin Maripuule hotellitoas, et kuna karavan liigub nii ühtlaselt, annab 172 punkti medali ja see on meile endiselt reaalne tulemus,” rääkis Oja. “Maripuu seda väga ei uskunud (et 172 punkti medali annab), ent sõltumata tabeliseisust üritasime mängida oma parimat mängu ja vigu vältida lõpus tuli päris hästi välja.”

Pärnakas Olavi Oja mängis turniiril kümme matši.
Pärnakas Olavi Oja mängis turniiril kümme matši. Foto: European Bridge League

Hõbemedali tagas tulemus 174,88 punkti. Väikeriikide Euroopa meistriks tulnud Serbia kogus 176,27 ja kolmanda koha saanud Fääri saared 172,10 punkti.

Meeskonnad mängisid ringsüsteemis kümne jaotusega matše.

100 jaotust mänginud Oja ja Maripuu butler (punktiarvestus keskmise tulemuse suhtes) oli 0,23 ja see oli turniiri paremuselt 19. resultaat. Eesti koondise tulemuslikumad olid Sester ja Vahe, kelle 90 jaotuse butler oli 0,57, mis oli seitsmes tulemus.

Eesti koondis võitis väikeriikide EMi 2015. aastal ja aasta hiljem lõpetas teisena. 2017. ja 2018. aastal teenisid eestlased viienda koha. Enne koroonapausi võitsid eestlased 2019. aastal kolmanda koha.

Väikeriikide EMil osalevad riigid, mille alaliidu liikmeks on registreeritud kuni 500 mängijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles