Pool sajandit mesinikuametit pidanud pärnakas: Turul meesolkijaid ikka jagub

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Mesinik August Rapp tunnistas, et mesilate pidamine pole odavate killast.
Mesinik August Rapp tunnistas, et mesilate pidamine pole odavate killast. Foto: Urmas Luik

Pärnakas August Rapp on mesinikuametit pidanud poolsada aastat ehk suurema osa elust. Kaks nädalat tagasi tähistas ta oma 85 aasta juubelit suure peoga, kus sai külalistelt niisuguse lillekoorma, et see tuli autost tuppa vedada aiakäruga. Ehkki vanust juba üksjagu, jätkub mehel jaksu hoolitseda mesilindude eest.

Võtame Rapiga istet tema koduhoovi rajatud klaaskuplis, kus on mõnusalt soe: kui õues on sel päeval vaevu kümme kraadi ja sabistab vihma, siis kuplis tekib suvetunne: 17 soojakraadi, ümberringi kasvamas viinamarjad. Väärib märkimist, et selle kupli ehitas Rapp ise. Nagu maja täissaarest uksedki. “Kuldsete kätega mees!” Seepeale hakkab Rapp naerma ja näitab pöialt, millel tükk puudu. “Kutsehaigus, saagisin tüki maha. Teistele ütlen, et ninanokkimisega murdus ära,” muigab ta.

Kunagi oligi Rapp ehitaja. Näiteks andis ta omal ajal panuse Pärnu Papiniidu silla valmimisse, peale selle on ta teinud tisleritööd. 1975. aasta kevadel hakkas meest aga painama radikuliit, mistõttu tuli ametit vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles