Politsei pani Pärnu tuiksoontel puhuma üle 2000 sohvri

Pärnu Postimees
Copy
Seekordsel puhumisreidil kontrolliti nelja tunniga üle 2000 juhi. Arhiivifoto.
Seekordsel puhumisreidil kontrolliti nelja tunniga üle 2000 juhi. Arhiivifoto. Foto: Mailiis Ollino

Laupäeval Pärnu liiklusmagistraalidel nelja tunni jooksul toimunud puhumisreidil tabas politsei roolist nii alkoholi tarvitanud sohvreid kui avastas muidki liiklusseaduse rikkumisi.

Politsei kontrollis Pärnus autojuhtide kainust laupäeval 10–14 vahel Paide maanteel, Tammiste ja Tsentraali teel.

Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse juht Henry Murumaa sõnutsi jõuti nelja tunni jooksul kontrollida 2016 sõidukijuhti, mis on päris märkimisväärne arv. Tavaliselt jõuab sama pikal puhumisreidil panna puhuma üle 1000 sõidukijuhi.

“Järelikult olid kontrolliks valitud kohad seekord väga liiklustihedad,” leidis Murumaa, kelle teatel tuvastati, et pärast alkoholi tarvitamist oli sõidukirooli istunud kolm autojuhti. Nende juhtide suhtes alustati väärteomenetlust.

Murumaa jutu järgi tõid alkoholijoobes juhid oma joobe põhjuseks, et olid reedel alkoholi tarvitanud ega osanud järgmisel päeval sõitma minnes arvestada, et pole veel täielikult kaineks saanud.

Reidi käigus tuvastati muidki liiklusseaduse rikkumisi, nagu lahtise turvavööga sõitmine ja sõidu ajal telefoniga tegelemine.

“Juhin tähelepanu, et autoroolis olles ei tohi juht tegelda kõrvaliste asjadega. Telefoniga pildistamine ja filmimine, sõnumite saatmine, e-kirjade lugemine ning kõik muud sellised tegevused viivad juhi tähelepanu sõiduki juhtimiselt ja liikluselt eemale. Sellega seab autojuht ohtu nii ennast kui teisi,“ märkis Murumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles