Häädemeestel selgusid Pärnumaa surfimeistrid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Naiste esikolmik. Keskel mõõduvõtu korraldaja ja ühtlasi Pärnumaa meister Triina Trei.
Naiste esikolmik. Keskel mõõduvõtu korraldaja ja ühtlasi Pärnumaa meister Triina Trei. Foto: Andrejs Semjonovs

Häädemeeste rannas pandi punkt Pärnumaa lohesurfi meistrivõistlustele, mis tänavu koosnes kolmest eri etapist: kõrgushüpe, vabastiil ja kiirusvõistlus.

Häädemeeste surfiklubi liikme ja võistluste korraldaja Triina Trei sõnutsi oli tükk tegemist, et võrdlemisi tuulevaesest sügisest leida üles need kolm päeva, mil mõõtu võtta. "Õnneks mõne hea päeva ja tormi suutsime leida. Muidugi mängis tuul meile vingerpussigi: mõneks etapiks sai liiga palju ja teiseks jälle vähe, aga kõigil olid võrdsed tingimused," rääkis ta.

Pärnumaa meistrivõistlused lohesurfis.
Pärnumaa meistrivõistlused lohesurfis. Foto: Andrejs Semjonovs

Lahtistest meistrivõistlustest sai osa 43 ekstreemsportlast, kellest 11 olid Pärnumaalt ja kümme Lätist. Esimest korda Eesti lohesurfi ajaloos oli avatud neli võistlusklassi: parimad selgusid nii meeste-naiste kui seenioride-juunioride hulgas.

"Tase oli väga kõrge: kohal olid nii Eesti tipud, isegi üks maailmameister, kui ka Läti parimad sõitjad. Pool meistritiitlitest läkski Lätti," teatas Trei.

Meeste ja ühtlasi üldarvestuse meistriks tuli lätlane Andrejs Semjonovs. Naiste seas triumfeeris Triina Trei, seenioridest tartlane Andre Tampõld ja juunioride hulgas Läti poiss Kristofers Sveds. Vanim võistleja oli 63aastane pärnakas ja noorim 12aastane Häädemeeste poiss.

Meeste esikolmik.
Meeste esikolmik. Foto: Andrejs Semjonovs

Trei sõnutsi õnnestusid kõik etapid ilusasti ja korraldajal oli hea meel, et osavõtt oli nõnda suur. "Tore oli näha, et inimesed julgesid ennast muudeski distsipliinides proovile panema tulla. Mitmevõistlused on väga põnevad, sest nõuavad sportlaselt mitmekülgsust ja paindlikkust, samuti ei ole tulemused kergesti prognoositavad. Järgmisel aastal loodame isegi rohkem eri etappe ja asukohti lisada," avaldas korraldaja.

Üldarvestuse esimesed 20

1. Andrejs Semjonovs 13 punkti

2. Oskars Brivklans 17 p

3. Andre Tampõld 18,7 p

4. Triina Trei 21 p

5. Egert Tammeleht 22 p

6. Raigo Piho 24 p

7. Taho-Jaan Truus 27 p

8. Toomas Krivonogov 28 p

9. Uvis Grava 37,7 p

10. Ermo Schön 39 p

10. Kristofers Sveds 39 p

11. Deivids Reinhards 40 p

12. Ghost Rider 43 p

13. Natalja Fjodorova 44 p

14. Aivar Vorman 46 p

15. Ranno Rumm 47 p

16. Tarvo Liik 48 p

16. Tavi Talves 48 p

17. William Lõhmus 50 p

18. Andres Trei 50,7 p

19. Olavi Nõmm 51 p

20. Oleg Knut 55 p

Andmed: Häädemeeste surfiklubi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles