Brit Koppel Eurotoetuse miljardid ootavad kasutamist

, Riigi Tugiteenuste Keskus
Copy
Pärnu Päikese kooli uue õppehoone ehitamise kogumaksumuseks kujunes 4,1 miljonit eurot, millest pea 3,8 miljonit moodustas Euroopa regionaalarengu fondi investeeringutoetus.
Pärnu Päikese kooli uue õppehoone ehitamise kogumaksumuseks kujunes 4,1 miljonit eurot, millest pea 3,8 miljonit moodustas Euroopa regionaalarengu fondi investeeringutoetus. Foto: Urmas Luik

Oktoobri keskel kinnitas Euroopa Komisjon järgmise struktuurifondide perioodi, 3,37 miljardi euro suuruse eurotoetuste rakendamise kava. Esimesed toetusmeetmed on sealjuures juba taotlemiseks valmis, seega on paslik analüüsida, mida senise toetusperioodi rahadega korda on saadetud ja kuhu on sihitud uued toetusmiljardid.

Viimastel kümnenditel on Eesti saanud arenguks ja heaoluks märkimisväärses ehk üle seitsme miljardi mahus eurotoetusi. Pärnumaa ettevõtted, omavalitsused ja kogukonnad on sealjuures olnud küllaltki edukad toetuse kasutajad ning ellu viinud tuhandeid projekte kogumahus pea 256 miljonit eurot. Uue perioodi toetuste ettevalmistamine on aga kestnud juba üle aasta ning praeguseks esimesed taotlusvoorud ka avanenud.

Rohepööre ootab elluviimist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles