Kooliraamatukogud ootavad annetusi

Annika Auväärt
Copy
Annetuseks on oodatud terved kasutatud või uued raamatud. 
Annetuseks on oodatud terved kasutatud või uued raamatud. Foto: Arvo Meeks

Kampaania “Kingi koolile raamat” kutsub koolidele annetama raamatuid, millest koolilastel puudus on. 

“Paljud Eesti kooliraamatukogud on hädas oma noortele lugejatele uute raamatute hankimisega. Raamatukogude aasta viimane veerand keskendub tulevikule ning lapsed on just need, kellest sõltub nii meie kultuuri kui kirjanduse ja raamatukogude käekäik eesootavatel aegadel,” ütles kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna raamatukogunõunik Ülle Talihärm.

Pärnumaal ootab raamaturiiulitele täiendust kaheksa kooli: Audru kool, Häädemeeste keskkool, Paikuse kool, Kuninga tänava põhikool, Raeküla kool, ühisgümnaasium, Ülejõe põhikool ja Surju kool.

Surju kooli raamatukogu juhataja Marge Leppik sõnas, et kohustusliku kirjanduse raamatuid tõepoolest kõigile ei jagu. Kehtib ütlus: kes ees, see mees. Hiljaks jääjatel tuleb kaugemalt otsima minna. “Vahest olen ise ostnud raamatuid ja jagan neile, kes hästi hoida oskavad,” märkis Leppik.

Koolid mängivad Eesti raamatukoguhoidjate ühingu kooliraamatukogude sektsiooni juhatuse liikme Stiina Koidu sõnutsi tähtsat osa laste lugemisharjumuste kujundamisel, kuid sageli pole kooliraamatukogudel õpilastele piisavas mahus raamatuid pakkuda. Korraga vajaliku koguse teoste tagamine on tihti probleem. Valla- ega linnaraamatukogudestki ei pruugi saada, kui samal ajal loeb üht teost mitu kooli linnas.

Kampaanias “Kingi koolile raamat” osaleb kogu Eestis 64 kooliraamatukogu. Novembri jooksul saab annetada nii terveid kasutatud raamatuid kui uusi teoseid. Nimekirjad, milliseid raamatuid koolid vajavad, on üleval veebilehel raamatukogudeaasta.ee.

Üleskutset korraldavad raamatukogude aasta, Eesti lastekirjanduse keskus, Eesti hoiuraamatukogu ja kooliraamatukogud üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles