Volleveteranid võitlesid suvepealinnas Eesti meistritiitli eest

Märt Pilme
, reporter
Copy
Naiste turniiril oli võistlustules neli satsi.
Naiste turniiril oli võistlustules neli satsi. Foto: Aare Ruubel

Pärnu kesklinna koolide võimlas selgusid Eesti võrkpallimeistrid naiste 65+ vanuseklassis. Samavanused härradki ei pidanud pelgalt kõrvalt vaatama, sest neile korraldati Pärnu Sügise nimeline turniir.

Pärnumaa spordiveteranide koondise juhatuse liikme Kaiu Kustassoni sõnutsi rivistus avadefileele üles neli naiskonda ja viis meeskonda. Kohtunikud Peeter Kais ja Olev Jõesaar meenutasid palluritele reegleid ning nii võisid tõsised ja võistluslikud mängud alata. Nii meeste kui naiste mõõduvõtul mängisid kõik võistkonnad omavahel korra läbi.

Eesti meistritiitli võitis Viljandi naiskond, kes jättis väljaspool tšempionaadi arvestust osalenud Valmiera tiimi teiseks. Kodumaa hõbeda sai Tallinn ja pronksi Pärnu.

Suvepealinna naiskonnas mängisid Liivi Kappak, Lii Rõõmussaar, Sirje Zahkna, Urve Indermitte, Anne Sillamaa, Sirje Viisut ja Õie Malmberg. "Kõik mängud olid tasavägised. Kahjuks jäime kolmandaks, aga saime igas mängus geimi kätte. Kolmandates ehk otsustavates geimides jäime alati paari punktiga alla," kommenteeris Rõõmussaar, kes oli ühtlasi mõõduvõtu korraldaja.

Meeste turniiri võitis Valmiera sats. Teise koha teenis Pärnu teine võistkond ja kolmanda Tallinn. Pärnu esimene tiim oli neljas ja Järvamaa viies. Suvepealinlaste eest said hõbemedalid kaela Arvi Lensment, Ain Tomingas, Jaanus Kodasma, Ervin Kruuse, Kalle Lahe, Ermil Kuldkepp, Roman Drobet ja Vladimir Nikitin.

"Sellised turniirid on hea ettevalmistus Eesti seeniorspordi ja spordiveteranide liidu suvemängudeks, mis toimuvad järgmisel aastal Märjamaal," arvas Kustasson. "Ühises peolauas vesteldes tehti ettepanek, et suviti võiks kohtuda Pärnu rannas ja mõõtu võtta rannavõrkpallis."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles