FOTOD Pärnumaa tüdrukud lõid Euroopa meistrivõistlustel platsi puhtaks

Copy
Laura Kallas (vasakul) ja Meribel Tamme.
Laura Kallas (vasakul) ja Meribel Tamme. Foto: Eesti Sangpommispordi Liit

Pärnumaa noortele sangpommisportlastele kujunesid Poolas Ostrów Wielkopolskis toimunud Euroopa meistrivõistlused üliedukaks.

Suvepealinnast pärit 14aastane Maribel Tamme saavutas U16 vanuseklassis ja kuni 58kiloste sportlaste hulgas viis kulda, tulles Euroopa meistriks nii kolmel individuaalalal (pikktõukamine, kahekäe tõukamine ja rebimine) kui kahe- ja kolmevõistluses.

Ühtlasi parandas Tamme ses kehakaalus kahevõistluse Eesti naiste rekordit, kui tõukas 12kilost sangpommi kümne minuti kestel 118 korda ja rebis spordivahendit sama aja vältel 209 korda, mis andis kogusummaks 445 punkti.

Audrust pärit mullune maailmameister Laura Kallas tegi puhta töö U18 eaklassis, triumfeerides kuni 63kiloste sportlaste hulgas viiel alal. Samamoodi Tammega võidutses Kallas kolmel individuaalalal ning kahe- ja kolmevõistluses. Temagi püstitas Eesti rekordi naiste arvestuses, kui tõukas kaht 16kilost sangpommi kümne minuti jooksul 106 korda.

Noori juhendav Pärnumaa treener Valdi Killing ütles, et Euroopa meistrivõistluste nimel sai kõvasti pingutatud ja tüdrukud täitsid endale seatud eesmärgid kuhjaga.

“Tüdrukud olid väga tublid. Nad püstitasid kaks Eesti rekordit ja teised tulemused olid samuti head,” kiitis treener. “Tahtmist on vaja ja seda mõlemal jagub. Eestis ei ole neil vastaseid. Nüüd said nad lätlaste, leedulaste ja ukrainlastega koos võistelda ja selles konkurentsis parem olla.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles