Ukraina kirjanikud ⟩ Ootame sireenide asemel sireleid!

Tiiu Leis
Copy

Kaks ööpäeva tuli ukraina kirjanikel Sofja Nagornjakil ja Inna Ištšukil sõjakoldes asuvast Odessast Eesti poole vurada, et meile siin oma laule laulda, rahvuslikku käsitööd näidata ning rahvuse, juurte ja ravitsemisega seotud mõtteid jagada.

Neid vastu võtnud Koidula muuseumi juhataja Elmar Trink sai nohust lahti niipea, kui Sofja taimeteed mekkis. Kohtumise lõpus võisid kohaletulnud ravitsejaga silmast silma rääkida. Tasuta.

Ukrainas staari staatuses kirjanikud olid vihmavesisesse Eestisse kohale vedanud raske kohvritäie linaseid tikitud linikuid, mis äärepealt oleksid tolli jäänudki, sest küllakutsuja Loone Otsa digiallkiri ei avanenud. Muide, nendesamade linikutega olevat kaetud paljud Odessa lõpututes katakombides ja keldrites asuvate varjendite voodid ja padjad.

Keldris küll aknaid ei ole, kuid tikitud linikuid saab Sofja sõnutsi kasutada ka kardinatena, samuti ikoonide ümber, need on asendamatud soolaleivapidudel, pulmades, sest linikule asetatud ahjusoe päts koos soolaga toob õnne. Kohe lugeski Sofja vastavad luuleread, mis selliste toimingutega kaasas käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles