Vaprus lõpetas hooaja kurva seeriaga ja saab uue peatreeneri

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Vapruse peatreeneri Dmitrijs Kalašnikovsi üheaastane leping saab läbi ja lätlane lahkub klubist.
Pärnu Vapruse peatreeneri Dmitrijs Kalašnikovsi üheaastane leping saab läbi ja lätlane lahkub klubist. Foto: Pärnu Vaprus

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond läks meistriliiga viimases voorus pealinnas vastamisi Tallinna Legioniga ega suutnud võõra väljaku needust murda.

Sportland Arenal avati 80 pealtvaataja ees skoor 25. minutil, kui Vapruse kastis kombineerisid kaunilt Pavel Dõmov ja Nikita Ivanov ning viimane sai kirja oma hooaja 11. tabamuse. Vahetult enne kohtuniku poolajavilet lõid pärnakad ühe tagasi, kui Reno Marki filigraanse tsenderduse koksas peaga võrku Taaniel Usta, kellele see oli tänavu neljas kord skoorida. 

Teise poolaja algus kulges Vapruse taktikepi all, ent juhtima läks hoopis Legion. 58. minutil sai Markus Vaherna nurgalöögi järel uhkes üksinduses peaga suunata ja pall oli võrgus. Minut hiljem oli õhus 2:2, ent Usta pommlöök tabas latti. Möödus mõni minut ja Pärnu poolkaitsja Enrico Veensalu virutas 30 meetrilt posti – no ei ole õnne! Vaprus püüdis, mis ta püüdis, ent kaotusest pääsu polnud. 

Meistriliiga tabel.
Meistriliiga tabel. Foto: Kuvatõmmis

Nii jäid tänavu kahe viimase omavahelised lahingud kindlalt Legioni kasuks, kes võitis Pärnu vastu kolm matši ja viigistas ühe. Rahaprobleemide tõttu hooaega nelja miinuspunktiga alustanud Tallinna meeskond kogus viimaks 36 vooruga 22 silma ja peab meistriliigasse kuuluvust tõestama üleminekumängudel, kus minnakse vastamisi kas Viimsi või Elva esiliigatiimiga. 

Pärnu hooaega iseloomustab tõsiasi, et kui võõrsilt punkte ei teeni, ei saa ka liigasse püsima jääda: 18 matšiga ei teenitud vastaste väljakul mitte ühtegi (!) silma. Kuidas nii?

“Hea küsimus,” vastas Pärnu kapten Magnus Villota mängujärgses intervjuus. “Teaksin ma vastust, siis ütleksin. Kahjuks nii on, kurb.” 

Vapruse kapten Magnus Villota.
Vapruse kapten Magnus Villota. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Kõik 11 punkti tulid suvepealinnast, kui koduväljakul võideti Narvat (1:0), Kuressaaret (3:1) ja Tallinna Kalevit (3:1). Viigipunkt saadi kätte Tammekalt ja Legionilt. 36 liigamängust kaotati 31.

Lätlasest peatreeneri Dmitrijs Kalašnikovsi juhendatav tiim lõi hooaja peale kokku 32 väravat, enda võrgust nopiti 96 palli. Pärnakate suurim skoorija oli Ronaldo Tiismaa, kelle arvele märgiti seitse tabamust. Kevin Kauber lisas kuus, Taaniel Usta neli ning Sander Sinilaid, Kristjan Kask ja Virgo Vallik kolm väravat. 

Kui mõni meeskond pille kotti ei pane, mängib Vaprus tuleval aastal esiliigas. Mida positiivset tänavusest hooajast näppude vahele jäi?

“Trenni sai palju tehtud ja füüsiline tase kindlasti kõrgemale viidud – mehed jõuavad palju joosta,” rääkis Villota, kes avas pisut järgmise hooaja plaane. “Ma arvan, et võin seda öelda, et treener (Kalašnikovs, M. P.) ei jätka. Ta teab seda ise ka. Enda kohta ei oska ma veel midagi öelda, kõik on lahtine. Eks näis, aeg näitab.”

Vaprus teatas, et klubi määrab uue peatreeneri ametisse lähipäevil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles