Pärnakad said aasta tenniseauhindade jagamisel kaks autasu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Laura Rahnel koos treener Martin Karisega.
Laura Rahnel koos treener Martin Karisega. Foto: Igor Pissarev

Eesti tenniseliit lõpetas pealinna restoranis Nero pidulikult käesoleva hooaja ja kuulutas välja aasta parimad.

U16 eaklassis valiti aasta parimaks Pärnu Kalevi tennisekooli kasvandik Laura Rahnel, kes esindab nüüd Tartu MK tenniseklubi. 16aastane pärnakas võitis selle aasta Eesti noorte meistrivõistlustelt kõik, mis võita andis ehk rekordilised kuus kulda, kui triumfeeris nii U16 kui U18 vanuseklassi üksik-, paaris- ja segapaarismängus. 

Aprillis säras Pärnu tennisetalent Lätis Aizkraukles, kui võitis karjääri esimesed ITFi noorteturniirid. Neljanda kategooria mõõduvõtul võitis ta nii üksik- kui paarismängu. Ühtlasi tegi noor suvepealinlane edukaid samme täiskasvanute hulgas: näiteks paar nädalat tagasi jõudis Rahnel Haabneeme Openil esimest korda ITFi W25 turniiril põhitabelisse.

Laura Rahnel.
Laura Rahnel. Foto: Igor Pissarev

Rahneli paariline Sten Hiiesalu, kellega võideti U16 ja U18 Eesti meistrivõistluste segapaarismäng, teenis aasta parima autasu U16 poiste hulgas. Parimaks treeneriks valiti Rahneli juhendaja Martin Karis, kes sai MK tennisekooliga ka aasta tennisekooli auhinna.

Teine tiitel rändas Pärnumaale aasta meesseeniori kategoorias, mille võitis Sulev Alajõe. 56aastane pärnakas tuli tänavu koos Oliver Stoehriga Euroopa meistriks paarismängus 55+ eaklassis. Ühtlasi teenis Alajõe tänavu kolm Master Touri võitu, paarismängus tuli neid viis. 

Sulev Alajõe.
Sulev Alajõe. Foto: Sulev Alajõe

Aasta mängijateks valiti naistest Anett Kontaveit, kes oli ligemale pool aastat maailma teine reket ja meestest Mark Lajal, kes tõusis tänavu edetabelis 500 hulka. WTA Tallinn Open pälvis nii parima turniiri kui aasta teo auhinna. Eesti esimeselt WTA turniirilt tuli ka aasta tennisehetk, kui poolfinaalis madistasid Kontaveit ja Kaia Kanepi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles