Motomehed lõpetasid hooaja Gotlandi põrgus

Joel Kukk
Copy
Gotlandi motomaratonil osales tosinas arvestuses kokku üle 3000 võidusõitja.
Gotlandi motomaratonil osales tosinas arvestuses kokku üle 3000 võidusõitja. Foto: Gotland Grand National

Paikuse motoklubi võidusõitjad Toivo Nikopensius, Jüri Koger, Tõnu Kallast, Risto Mäeots ja Jarmo Lehiste panid pikale ja sündmusrohkele võistlushooajale punkti Rootsis maailma suurimal kestuskrossil Gotland Grand National.

Juba 39. aastat Gotlandi saarel Rootsi armee tankodroomil lavastatud motomaratonil sai 22 kilomeetri pikkusel ringil oma võimed proovile panna 3 300 sportlast ja esindatud oli 18 riiki.

Üle veerandsaja korra Gotlandi põrguks nimetatud võidukihutamisel startinud enduuroäss Nikopensius rääkis, et algaastatel oli see ühepäevane kross, kus põhiliselt võtsid üksteiselt mõõtu rootslased, kuid nüüdseks on sellest saanud mitmepäevane spordipidu, mis meelitab kohale teravate elamuste jahtijaid nii Euroopast, Austraaliast, Ameerikast kui Uus-Meremaalt.

“Esimestel aastatel korraldas krossi Rootsi armee, stardipauk anti tankikahuriga ja sõjaväe helikopterid rippusid raja kohal, et viga saanud võistlejaid kiiresti mere kaldale püsti pandud välihospidali transportida,” meenutas Nikopensius, lisades, et vahepeal lahkusid sõjamehed saarelt ja krossi hakkasid korraldama tsivilistid, kuid pärast intsidenti Vene allveelaevadega otsustasid rootslased taas armee saarele paigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles