Spordi lühiuudised

Pärnu Postimees
Copy
Karoliine Moones.
Karoliine Moones. Foto: Erakogu

Taipoks

Tallinnas Tai poksi võistlusel "EST Muay Thai Open 2022" astus esimest korda üle nelja aasta ringi Pärnu Invicta klubi sportlane Karoliine Moones. Kuna pärnaka kaaluklassis seekord vastast polnud, tuli liikuda kõrgemasse kaalukategooriasse. Seal pidas ta kohe kuus kilo raskema oponendi vastu finaalmatši.

"Mõlemad tüdrukud näitasid ilusat stiili. Esimeses raundis oli kohe näha, et vastane on jõulisem, kuid Moones kohanes hästi ja ajastas löögid paremini," võttis võiduka matši kokku Invicta peatreener Henri Hiiemäe, kelle sõnutsi on Moones nüüd kolmekordne mõõduvõtu meister.

Pärnumaa esindus teenis Eesti lauamängude mitmevõistluste tšempionaadil esikoha.
Pärnumaa esindus teenis Eesti lauamängude mitmevõistluste tšempionaadil esikoha. Foto: Erakogu

Lauamängud

Valtu spordihoones selgitati Eesti meistrid lauamängude mitmevõistluses ehk teisisõnu võeti mõõtu males, kabes, lauatennises ja koroonas. Pärnumaa esindus võitis üldarvestuses esikoha. Noormeeste hulgas olid edukad Pärnu spordikooli õpilased Rondo Mikko ja Markus Sooväli, kes teenisid vastavalt kulla ja pronksi.

Saarde spordiklubile Vaablane tuli viis medalit. Neidude seas triumfeeris Anette Einmann ja Dagne Oriehov pälvis teise koha autasu. Üle 60aastaste aastaste naiste kulla teenis Saima Rand ja 60–69aastaste meeste hulgas ei leidunud vastast Eiki Lehemetsale. Üle 70aastaste härrade seas mängis Enn Pruul hõbedavääriliselt.

Joosep Pärn.
Joosep Pärn. Foto: Joosep Pärn #612

Motosport

Pärnu motoklubi noorsportlane Joosep Pärn sõlmis lepingu Hollandi tiimi Pol Motorsiga. 16aastane pärnakas hakkab sealse klubi värvides Gas Gas tsiklil kihutama Hollandi võidusõitudel ja Saksamaa ADACi sarja võistlustel. "On uhke tunne, et mind usaldatakse. Teen omalt poolt kõik, et see usaldus end õigustaks," lausus mitmekordne Eesti meister oma fännilehel.

Hollandi klubi andmeil hakkab Pärn võistlema MX2-klassis ja treenima koos teise Pärnu klubi sportlase Harri Kullasega.

Laura Tammik.
Laura Tammik. Foto: Erakogu

Ujumine

Pärnu spordikooli ujujad pälvisid Tallinnas Kalev Openil mitu head kohta. Finaalide avaalal ehk 200 meetri kompleksujumises saavutas Laura Tammik esikoha ajaga 2.21,95, parandades sellega Pärnu rekordit, mis varem kuulus Annika Vainikkile. Vabalt- ja kompleksujumises teenis Tammik kaks hõbedat ja kaks pronksi.

Tema kaksikvenna Remi Tammiku arvele jäi 200 meetri seliliujumise hõbe ja poole lühema distantsi pronks. Denis Moskalenko saavutas 100 meetri kompleksujumises kolmanda koha. Aurelia Roos pälvis kaks hõbedat, kui pingutas nii 100 meetri kompleks- kui 100 meetri liblikujumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles