Rein Taaramäe valiti viiendat korda Eesti parimaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Selle aasta parimateks ratturiteks valiti Rein Taaramäe ja Janika Lõiv.
Selle aasta parimateks ratturiteks valiti Rein Taaramäe ja Janika Lõiv. Foto: Mart Vainre

Tallinnas Glehni lossis autasustati 2022. aasta silmapaistvamaid rattureid. Vändrast pärit Rein Taaramäe teenis aasta parima meesratturi aunimetuse viiendat korda.

Taaramäe sõitis tänavu stabiilselt ja näitas juba aasta esimesel, veebruarikuisel Omaani velotuuril head minekut, kui aitas oma tiimikaaslase Jan Hirti tuuri võitjaks ja saavutas ise kõrge, kaheksanda koha.

Vahetult enne Omaani velotuuri pikendas Taaramäe World Touri kuuluva Belgia meeskonnaga Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux lepingut 2023. aasta lõpuni.

Vändralane tegi korralikku sõitu ka Giro d’Italial ja Vueltal. Itaalia velotuuri neljandal etapil teenis ta kolmanda koha ja kerkis üldarvestuseski samale positsioonile. Vueltalgi tõusis pärnumaalane ühel etapil pjedestaali kolmandale astmele ja ütles, et on elu vormis.

Juunis krooniti Taaramäe Eesti meistriks eraldistardist sõidus, kui ta alistas vana kamraadi Taneli Kangerti 27 sajandikuga. Järgmisel aastal näeb viiekordset Eesti parimat ratturit pedaalimas Vueltal.

Naistest teenis aasta parima tiitli neljandat korda järjest maastikurattur Janika Lõiv, kes pälvis juulis Andorras MK-etapil karjääri kõrgeima, kuuenda koha. EMil oli Lõiv 11. Eesti meistri tiitel tuli nii olümpiakrossis kui lühirajasõidus.

Pärnumaale tuli teinegi autasu, kui parima noorkohtuniku auhinna võttis vastu Pärnu Kalevi spordikooli kasvandik Hans-Patrick Müür.

Parimateks kuni alla 23aastasteks ratturiteks valiti Kristel Sandra Soonik ja Madis Mihkels, juuniorideks Elisabeth Ebras ja Romet Pajur, neiuks Maribel Rannala ja noormeheks Riko Mäeuibo. Aasta treeneri tiitli pälvis kolmandat aastat järjest Karmen Reinpõld ja noortetreeneri oma Andre Aduson. Aktiivseim kohtunik oli Kuldar Põder.

Parimate auhinnad anti üle ka seenioride hulgas: Kristi Kuldkepp (N19–34), Sille Puhu (N35–39), Imre Ojavere (MSen1), Maris Kaarjärv (NSen2), Toomas Lepik (MSen2), Tea Lang (MSen4), Eero Kiskonen (MSen3), Virgo Karu (MSen4), Aimur Uuk (MSen5), Margus Merisalu (MSen6), Anatoli Männi (MSen7), Ülo Treufeldt (MSen8).

Parimaks klubiks osutus Kalevi jalgrattakool, kes ühtlasi sai silmapaistvama noorte-, maastiku-, cyclo-cross’i- ja trekiklubi auhinna. Edukaim maanteeklubi oli Peloton ja BMX-krossi oma BMX Racing Team. Eriauhinna pälvisid profikarjääri lõpetanud Tanel Kangert ja naiste maanteerattakoondise peatreener Andri Lebedev.

Mitt Prantsusmaale

Virgo Mitt.
Virgo Mitt. Foto: Kristjan Kivistik

Pärnu Kalevi spordikooli 17aastane rattur Virgo Mitt lõi järgmiseks hooajaks käed Prantsusmaa U19 eaklassi tiimi Olympique Cycliste Val D’Oisega.

Pärnakas saavutas tänavu mainekal juunioride ühepäevasõidul Paris-Roubaix 14. ja Dobele tuuril seitsmenda koha. Ühtlasi on Mitt terava jalaga cyclo-cross’is ja võistles tänavu EMil.

Praegu valmistub noorsportlane uueks hooajaks Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles