Millist esindatust Pärnu soovib?

Kätlin Joala
, Euroopa Parlamendi nõunik 2015-2021 (Eesti 200)
Copy
Kätlin Joala
Kätlin Joala Foto: Erakogu

Mart Helme mõttemaailma võib pidada Eestile ohtlikuks ja häbiplekiks. Pole enam saladus, et ta esindab EKRE Kremli-meelset tiiba juba pikemat aega. (Vt “Mart Helme venekeelsele ERRile: me ei ole ei Ukraina ega Venemaa poolt”, PM 26.10 ja “Mart Helme selgitab: loomulikult toetan Ukrainat, aga maailm vajab rahu”, PM 27.10.) Kuid sellest hoolimata kandideerib Venemaal töötanud diplomaat ja nüüdseks staažikas rahvasaadik taas kord Pärnumaal.

Küsimus on, kas Pärnu soovibki endale esindajat, kes ei toeta Rail Balticu ehitust ja on avalikult tunnistanud, et projekti aeglane kulg tuleneb suuresti EKRE vastuseisust. (Vt “Mart Helme: Rail Baltic ei lähe edasi, oleme selle suurel määral seisma pannud”, Postimees 02.05.2020.)  Rahvasaadikut, kes aastal 2021 soovis Eesti Euroopa Liidust lahkumist (vt “Mart Helme asutab riigikogus Euroopa Liidust väljaastumise toetusgrupi”, ERR 10.04.2021.) ja kes on teadlik, et ainult Venemaa abiga saab inimestele kolmesendist elektrit pakkuda.

Kui vastus on ei, saame edasi minna pika plaaniga, mis annab võimaluse luua Eestist jõukas, kaitstud ja kõrge heaolu tasemega riik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles