Väino Linde Kuhu on kadunud volikogu väärikus?

Väino Linde
, Pärnu linnavolikogu liige (Reformierakond)
Copy
Linnavolinik Väino Linde märgib, et volikogu saalis kõlavad aina enam omavahelised nääklused, kus kaob viisakas sõnakasutus.
Linnavolinik Väino Linde märgib, et volikogu saalis kõlavad aina enam omavahelised nääklused, kus kaob viisakas sõnakasutus. Foto: Urmas Luik

Veidi üle aasta tagasi valisid pärnakad endale uue volikogu koosseisu. Kuivõrd olen üks kolmekümne üheksast saadikust, meeldib mulle uskuda, et linna esinduskogu koosneb meie parimatest poegadest ja tütardest. Eraldivõetuna ja volikogu istungi vaheajal tundub see ka nii olevat – ajame kolleegidega kohvitassi taga rahulikult juttu, kritiseerime või kiidame mõnd arutamiseks esitatud eelnõu, räägime linna arengust, vahel viskame omavahel naljagi.

Aga kui oleme raekoja saalis istet võtnud ja jätkame istungiga, muutub kõik. Kohe tekivad eri saadikurühmade vahel vaidlused, mis on ju loomulik. Aga sageli algavad omavahelised nääklused, kus kaob viisakas sõnakasutus. Eriti paistab selles silma mõni EKRE saadik. Näiteks volikogu esimehe sõnavõttu eelmisel istungil nimetas üks neist oma esinemises idiootlikuks kantseliidiks.

Lahmivaid esinemisi on mitme teisegi saadiku hingel ja kaldun arvama, et siin on kaks põhjust. Esiteks toimub meil volikogu istungist netiülekanne ja nii saab oma reljeefse sõnakasutusega end kas või hetke tunda kuulajate ees staarina ning teiseks on see üle võetud riigikogus osa saadikute seas juurdunud esinemisstiilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles