Kogenud ettevõtja soovitab ärilist mitmekesisust ja kodumaise panga teenuseid

Coop Pank AS
Copy
Foto: Coop Pank AS

Coop Pangas on äriklientidel mugav ja soodne toimetada. Sinilille OÜ pakub erinevaid toitlustusega soetud teenuseid ja peab Viljandis mitut toidukohta ning on oma rahaasjad usaldanud just sellele kodumaisele pangale.

Viljandi poiss Tauri Lillemaa oli 13-aastane, kui isa Raivo ta kohalikul laadal toitlustustelki appi võttis. Nüüd on 33-aastane kolme lapse isa pereäri tegevjuht ja vastutab koos kolleegist isaga 13 töötaja eest.

Sinilille OÜ toitlustab väliüritusi, pakub catering’i teenust ja rendib üritusteks vajaminevat inventari. „Toitlustame firmapidusid, sünnipäevi, pulmi. Meie eesmärk on pakkuda peokorraldajatele stressivaba koosviibimist oma külalistega – see on nende hetk luua mälestusi. Sellepärast hoolitseme meie kõige eest alates laua katmisest kuni koristuseni,“ loetleb Tauri.

„Kõige suurem catering, mida oleme teinud, oli eelmisel aastal, kui teenindasime Heimtali spordihoones 485 inimest. Mäletan, et kui esimest korda pakkusime õhtusööki 200 inimesele, oli see hirmutav. Nüüd oleme aga kindlad, et vajadusel suudame oma meeskonnaga ka ligi tuhande inimesega üritused ära teha,“ sõnab Tauri.

Suurte catering’ide puhul on kõige tähtsam tiimitöö. Sinilille OÜ-s juhivad isa ja poeg meeskonda tandemina: isa Raivo Lillemaa vastutab enda tiimiga, et söök õigel ajal köögist välja saaks, ja poeg Tauri Lillemaa enda tiimiga, et söök õigel ajal lauale serveeritaks.

Väliüritustest on Sinilille osalenud näiteks Rammsteini ja Michael Jacksoni kontserdil. „Jackson ise küll meie maitsvat seapraadi ja šašlõkki ei saanud, küll aga publik. Läbi aastate oleme olnud ka Roheliste Rattaretke ainus välitoitlustaja. Nii oleme igal aastal koos ligi 2500 jalgratturiga käinud juba vaat et igas Eestimaa nurgas. Jaanipäevadel on meil traditsiooniks saamas Eesti maitsete viimine lahe taga elavate eestlasteni – sealsel eestlaste jaanitulel osaleb 6000–8000 inimest,“ teab Tauri.

Mitmekesine äri tagab stabiilsuse

Viljandi kohalikud inimesed tunnevad Sinilillet eelkõige catering’i järgi, kuigi tegelikult haldab ettevõte veel ka kuulsat Ukuaru kohvikut ja kiirtoidukohti Objekt. „Toidukohti on linnas palju ja konkurents on üsna tihe, ent meil on päris suur ring lojaalseid kliente. Nad teavad, et saavad meie juures kõhu alati head ja paremat taskukohase hinnaga täis.“

Männimäel asuv Ukuaru kohvik pakub argipäeviti kella 11–15 taskukohaseid lõunasööke, samuti viiakse sealt lõunasööke eri firmade töötajatele kontorisse, tehasesse või kasvõi põllumeestele põllu peale. Õhtuti ja nädalavahetustel saab kohvikuruumides pidada peo- ja peielaudasid, seminare ja muud.

Kaks kiirsöögikohta asuvad tiheda liiklusega piirkonnas: üks Objekt kesklinnas Ilmarise tänaval ja teine Männimäe alguses Vaksali tänaval. Mõlemas kioskis toimub nii luugimüük kui ka ise järgi tulemisega ettetellimine. „Selle kõrval teeme koostööd Bolti kojutellimise teenusega ning loetud päevad tagasi liitusime uue kojutellimisteenuse pakkujaga Fudy,“ räägib Tauri ja lisab, et tänu oma kiirtoidukohtadele õnnestus neil ka koroonakriisis jalule jääda.

„Saime veelkord kinnitust, et toitlustuses on väga oluline tegutseda mitmes valdkonnas korraga. Väliürituste hooaeg on tegelikult üsna lühike ja kui oli selge, et suuremad siseüritused on teadmata ajaks keelatud, tegi see meid algul ärevaks. Meie teenuste mitmekesisus on olnud erinevate riskide hajutamiseks ainuõige otsus,“ avab tegevjuht saladuse, mis on aidanud neil juba 14 aastat järjest edukalt äri kasvatada.

Lihtsus ja paindlikkus toovad edu

Tauri Lillemaa ütleb, et nad on koos isaga äri juhtides otsustanud oma ettevõtte hoida võimalikult lihtsana. Näiteks tegutsevad nad laenuvabalt ja uuteks investeeringuteks kasutatakse teenitud kasumit. Lihtsus ja paindlikkus on neile oluline ka ettevõtte igapäevaste rahaasjade korraldamisel. Sellepärast on nad valinud oma finantspartneriks kodumaise Coop Panga.

„Oleme nende lihtsate, mugavate ja soodsate pangateenustega väga rahul ega oska paremat tahtagi. Coop Pangas saame oma rahaasjad aetud kiiresti ning teenindus on olnud alati väga sujuv. Kasutame ka nende kaardimaksete vastuvõtmiseks mõeldud terminale,“ räägib Tauri.

Nagu kõigil teistelgi äriklientidel on Sinilillel Coop Pangas oma personaalne ärikliendi haldur, kes on ettevõtte arengu ja tegemistega jooksvalt kursis. Sinilillet teenindab Pärnu kontoris töötav ärikliendihaldur Markus Eller, kes kiidab ettevõtet pika ja stabiilse tegutsemise ning meeldiva koostöö eest. „Hoolimata muutlikust keskkonnast on ettevõttel olnud alati väga head finantsnäitajad. Tauri ja Raivo on teotahtelised ja tublid ettevõtjad, kelle äri on tublisti kasvanud,“ sõnab Eller.

Tauri Lillemaa sõnul peitub nende äri saladus mitmekesisuses. „Oleme nüüdseks turul olnud juba 14 aastat. Alustasime väliürituste toitlustamisest, seejärel avasime kohviku ja oleme järk-järgult oma äri laiendanud.“ Kui algul tegi süüa peamiselt isa Raivo, siis nüüd on toidutegemine usaldatud kohviku köögis professionaalide kätte – seda muidugi Raivo Lillemaa valvsa pilgu all.

„Aegamisi laienedes oleme välja ehitanud Viljandimaa ühe suurima köögi, kuhu mahub korraga toimetama kuus kuni seitse kokka. Nemad koos ülejäänud töötajatega on ettevõtte kõige väärtuslikum vara, keda hoolega hoiame,“ sõnab Tauri Lillemaa, kes on ettevõtet juhtides ääretult tänulik ka oma pere toetusele.

„Erinevate pidude teenindamine ja väliüritustel käimine on võrdlemisi raske töö, mis alatihti lõppeb varahommikuste koju jõudmistega. Mul on imeline naine ja lapsed, kes selle kõik välja kannatavad. Tean, et kui kodus on kõik hästi, siis läheb ka tööl hästi,“ on tegevjuht Tauri Lillemaa kindel.

Kodumaises Coop Pangas on ärikliendile olemas kõik vajalik

• Ärikliendid arveldavad Coop Panga äripaketis tasuta, teenivad arvelduskonto jäägilt Eesti kõrgeimat intressi ning kasutavad paindlikke finantseerimislahendusi.

• Coop Panga äripaketis on piiramatus mahus pankadevahelised välkmaksed, Euroopa maksed, koondmaksed, pangalingi maksete vastuvõtmine tasuta ja lisaks tasuta deebetkaart. Paketitasu ei ole.

• Ettevõtte rahaliste vahendite kasumlikumaks hoiustamiseks maksab Coop Pank turu parimat intressi arvelduskonto jäägile.

• Äriklientide tähtajalisele hoiusele maksab Coop Pank võrreldes suuremate pankadega kõrgemat hoiuse intressi, mis on praegu kuni 2,5 protsenti.

• Coop Panga ärikliendil on võimalik kõigis Coopi kaupluste kassades üle Eesti kanda oma pangaarvele ilma teenustasuta kuni 4000 eurot kuus ja kokku kuni 10 000 eurot kuus

• Finantseerimistoodetest pakub Coop Pank äriklientidele arvelduskrediiti, käibekapitalilaenu, investeerimislaenu, liisingut, faktooringut, pangagarantiisid, hooajaliste tööde laenu ja korteriühistulaenu.

• Coop Pangas on igal ärikliendil personaalne ärikliendihaldur, kes annab nõu ja on alati olemas igas Eestimaa nurgas. Isiklik haldur on nii suurtel kui ka alles alustavatel ettevõtetel.

MARKUS ELLER

Coop Panga ärikliendihaldur,

Pärnu- ja Viljandimaa äriklientide nõustaja

Tel 664 0778, markus.eller@cooppank.ee

 
Copy
Tagasi üles