Suur galerii Pärast aastast pausi tõi Sügisulg laulvad noored taas suurele lavale

Copy

Pärast COVIDist tingitud aastast pausi said Pärnu linna ja maakonna lauluhuvilised noored solistid taas üliprofessionaalse bändiga särada publiku ees suurel laval, mis paljudele on osalemisel tähtsamgi kui esimene või teine koht.

Sügisulu konkurssi korraldav Helen Erastus meenutas, kuidas aastal 2020 pühkisid nad iga esineja järel lapiga mikrofoni, sest lauljad hingavad ju sellele otse peale, iga esineja järel desinfitseeriti ümbrust ja hoiti neid üksteisest eemal, kuidas lavale tuldi ühelt poolt ja mindi ära teisele poole. Neid võõrustav Endla teatergi jälgis ja järgis iga ettevaatus-sammu. 2021. aastal oldi sunnitud noortele nii oluline sündmus üldse ära jätma.

Sel sügisel tahtnuks Pärnu Kontserdibüroo teha konkurssi juba tavapäraselt koos päris eelvoorudega. “Aga vaatasime, et rahaliselt ei mängi välja,” selgitas Erastus, miks tänavugi tuli finalistide valik teha demo-eelvoorudega nii nagu kaks aastat tagasi, tookord COVIDist tingituna. See võis olla ka üks põhjus, miks osalejaid oli tänavu tipp-aastatega võrreldes vähem. Noored või nende õpetajad saatsid eelvooru žüriile kuulamiseks 163 salvestist, parematel päevadel on konkursile registreerunute arv olnud üle paarisaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles