Eesti meistrivõistlustel pronksi võitnud pärnakas: Pole just märkimisväärne tulemus

Pärnu Postimees
Copy
Olavi Oja (partremal) ja Jaanus Maripuu võitsid paaride Eesti meistrivõistlustel kolmanda koha.
Olavi Oja (partremal) ja Jaanus Maripuu võitsid paaride Eesti meistrivõistlustel kolmanda koha. Foto: Eesti Turniiribridži Liit

Rakveres bridži paaride Eesti meistrivõistluste finaalis saavutas pärnakas Olavi Oja koos pealinlase Jaanus Maripuuga kolmanda koha.

Selgitamaks Eesti meister, mängis iga paar kõigi vastastega kuus jaotust. Avapäeval mängitud kümne vooru ja 60 jaotuse järel haaras duo Oja-Maripuu 18 paari seas 59,04protsendise tulemusega liidrikoha, edestades Maksim Karpovit ja Hannes Linnamäge kahe protsendiga, aga teisel päeval mängitud 42 jaotuse järel langesid nad kolmandaks. 

102 jaotuse järel oli Oja-Maripuu kontol 56,63 protsenti, mis tähendas, et ülinapilt jäädi alla lätlastele Jelena Alfejevale ja Maris Matisonsile (56,69 protsenti). Eesti meistritiitli võitsid 57,24protsendise tulemusega tartlased Mirjam Iher ja Lauri Naber.

Oja jutu järgi olid punktivahed viimases voorus väikesed ja olnuks üks ebaõnnetumine vähem, võinuks pronksi asemel kuldmedali kaela riputada.

“Olen GP-finaali seitse korda võitnud ja kolmandat kohta ei saa märkimisväärseks tulemuseks pidada. Kindlasti oli potentsiaali enamaks. Ju siis mänguvorm ei olnud seekord kõige parem, ehkki me palju eksinud, võinuks mõne vea vähem teha. Oleks ühe nulli asemel olnud 75protsendine tulemus, võitnuks esikoha.”

18 finaaletapile koha lunastanud paari seas osales pärnakatest veel Andres Saul, kes koos märjamaalase Valev Parkeriga saavutas 46,33 protsendiga 15. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles