Politsei eemaldas maas lamanud mehele jalahoope jaganud töötaja ametist ja alustas kriminaalmenetlust (4)

Pärnu Postimees
Copy
Mobiilse kiiruskaamera ümber lükanud purjus meest löönud ametnik kõrvaldati töölt ja juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.
Mobiilse kiiruskaamera ümber lükanud purjus meest löönud ametnik kõrvaldati töölt ja juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo alustas kriminaalmenetlust, uurimaks Pärnus aset leidnud intsidenti, mille käigus politsei kirjaga helkurvesti kandnud kiiruskaamera valvespetsialist kostitas mitme jalahoobiga maas lamanud purjus meest, kes veidi varem oli lõhkunud tänava äärde paigaldatud mobiilse kiiruskaamera.

Lääne prefekti Kaido Kõplase sõnutsi on praeguseks teada, et esmaspäevase juhtumi suhtes, kus politsei kiiruskaamera valvespetsialist lõi jalaga tänaval maas istuvat meest, oli lööke rohkem kui videosalvestiselt nähtud kaks.

Prefekti selgituse järgi on videost näha, et valvespetsialist kandis politsei kirjaga helkurvesti, mis lõi mulje politseiametnikust.

“Tunnistan siin politsei- ja piirivalveameti viga: politsei kirjadega helkurvest anti valvespetsialistile ekslikult ja ta poleks seda tohtinud kanda. Tsiviilkäibes enesekaitseks lubatud pipragaasi, mis kaamera valvespetsialistil kaasas oli, tohib kasutada vaid enesekaitseks. Konkreetses olukorras ei olnud gaasi kasutamine põhjendatud,” selgitas Kõplas.

Prefekt märkis, et jalahoopidele ei ole mingit õigustust. “Selline käitumine on lubamatu,” kinnitas ta.

Kõplase jutu järgi on politseinikke on koolitatud ja treenitud stressirohkete ja keeruliste probleemidega silmitsi seisma ja neid lahendama.

“Kiiruskaamera valvespetsialist on küll politsei- ja piirivalveameti töötaja, ent ta ei ole politseiametnik, tal puudub politseinikutööks vajalik väljaõpe ja ta ka ei täida politseiniku ülesandeid,” rääkis Kõplas. “Politseiametnik või mitte – tegu on ikkagi politseitöötajaga, kes esindab organisatsiooni ja kes ei saa üheski situatsioonis endale vägivaldset käitumist lubada.”

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles