Rene Tammist: Ambitsioon on ehitada igal aastal vähemalt üks tuulepark

Sirle Matt
, reporter
Copy
Utilitas Windi juhatuse liige Rene Tammist 9. novembril Saarde tuulepargi nurgakivi panekul.
Utilitas Windi juhatuse liige Rene Tammist 9. novembril Saarde tuulepargi nurgakivi panekul. Foto: Mailiis Ollino

Energiaettevõtte Utilitas Wind juhatuse liige Rene Tammist lükkab ümber, justkui koliks tuule­parkide püstitamisega energiatootmine Ida-Virumaalt ümber Pärnumaale. Tuuleparkide arendusi j­agub pea kõigisse maakondadesse.

Siiski on tõsi, et eri arendajad kavandavad tuuliku- ja päikeseparke meie kodumaakonda omajagu. Utilitas pani 9. novembril nurgakivi üheksa tuugeniga Saarde tuugenipargile, mis hakkab tuleval suvel tootma nõnda palju elektrit, et katab 40 000 majapidamise vajaduse. Pärnumaal on Utilitase suurem plaan Saare–Liivi meretuulepark.

Just Saarde tuulepargi nurgakivi asetamisel tuli Tammistiga juttu s­ellest, millal muutub elekter meie inimestele odavamaks ning miks peaks meid huvitama, kas ja kuidas naaberriigid tuuliku- ja päikeseparke ehitavad.

Milline tuulikupark Utilitasel Eestis järgmisena valmib? Või päikesepark?

Meil on ehitamisel päikesepark Harju maakonnas, mis loodetavasti valmib selle aasta lõpuks.

Kõik sõltub sellest, millised planeeringud jõuavad varem kehtestamiseni. Meil on päris arvestatav arendusportfell nii Eestis kui Lätis ja Leeduski. Ambitsioon on ehitada igal aastal vähemalt üks tuulepark.

Kas Pärnu maakonnas on ka mõni arendus?

Pärnu maakonnas on algatatud Põhja-Pärnumaal detailplaneering ja eriplaneering. Samuti Tori vallas detailplaneering ja eriplaneering. Loodetavasti jõuame seal millalgi tulemuseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles