Lugeja kiri Probleemid lumelükkamisega

Copy
Lumelükkajad võiksid jälgida, et vähemalt koolide ja lasteaedade juures ei lükkaks lumevalle kõnniteele.
Lumelükkajad võiksid jälgida, et vähemalt koolide ja lasteaedade juures ei lükkaks lumevalle kõnniteele. Foto: Urmas Luik

(Vt “Pargitud autod valmistavad teede sahkajatele peavalu”, PP 23.11.)

Lumi ei ole probleem mitte ainult lumesahkajatele, vaid kojameestelegi. Esiteks võiks seda tööd korraldada selliselt nagu Tallinnas: ühel päeval pargitakse vasakul, teisel päeval paremal teepoolel. Muidugi kui see on teatud tänavalõikudel võimalik.

Nüüd siis sahameeste töövõtetest. Kojamees teeb kõnniteed puhtaks ja mõne aja möödudes on see jälle see lumega kaetud.

Toon mõne näite. Väike-Posti tänaval asub lasteaed. Tehes kõnniteed puhtaks ja mõningad lõigud suurelt teeltki, et lasteaia õpetajad saaksid oma autod parkida, on mõne hetkega kõik puhastatud lõigud lund täis, kaasa arvatud muidugi kõnniteed.

Olukord ei puuduta ainult õpetajaid, vaid samuti lastevanemaid, kes peavad autod pea keset sõiduteed parkima ja siis üle vallide lapsi lasteaeda viima. Üldiselt tuleks lumi sellistest kohtadest ära vedada.

Aga esialgne palve oleks sahkajatele: ärge perutage vähemalt neis kohtades. Ehk võiks sellised kohad läbida mõistliku kiirusega, et vähemalt kõnniteed enam-vähem puhtaks jääksid.

Jaak Kanniste (Pärnu linnavalitsuse teede peaspetsialist, toim) märkis, et eriti hoolas tuleks olla, kui lumi on kohev. Kojamehed just nii teevadki, aga nad ei saa seista, labidas käes, oodates, millal sahk tema töö jälle ära nullib.

Kindlasti ei saa sahamees iga värava juures jälgida, kuidas ja mida teha, aga lasteasutuste ja koolide juures võiks natuke tähelepanelikum olla.

Soovin üksteise mõistmist ja lugupidamist. Mõlemad tegutsevad ühise huvi nimel – teed puhtaks. Ohutut liiklemist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles