Spordi lühiuudised

Pärnu Postimees
Copy
Invicta treener Henri Hiiemäe (vasakult), Silver Tagu, Egert-Ervin Messek ja Sten-Eric Laadre.
Invicta treener Henri Hiiemäe (vasakult), Silver Tagu, Egert-Ervin Messek ja Sten-Eric Laadre. Foto: Invicta

Sportlik vabavõitlus

Šiauliais Leedu lahtistel meistrivõistlustel sportlikus vabavõitluses ehk MMAs näitas oma oskusi kolm Pärnu spordiklubi Invicta atleeti, kes kõik naasid medalitega.

Treener Henri Hiiemäe sõnutsi pidas Silver Tagu alla 18aastaste ja kuni 56,7kiloste võitlejate seas kaks matši, millest esimese võitis seljast kägistusega ja teise tehnilise nokaudiga. Selle tasuks tuli Leedu tšempioni tiitel.

Meistrikulla teenis ka Egert-Ervin Messek, kes pidi üle 18aastaste ja kuni 65,8kiloste sportlaste hulgas madistama kolm korda. Esimeses sai ta käed taeva poole lüüa tänu anakonda kägistusele, teises kohtunike otsusega ja kolmandas seljast kägistusega. Kõigi vastaste üle domineerinud Messek pälvis ühtlasi päeva parima võitleja tiitli. Sten-Eric Laadre (18+, –77,6 kg) pidi ainsas matšis tunnistama Leedu sportlase paremust ja sai tasuks pronksmedali.

Sulgpall

Eesti noorte sulgpalli meistrivõistlused toimusid tänavu Jüris, kus selgitati välja parimad neljas vanuseklassis.

Pärnu spordikooli medalite eest hoolitses Siim Saarse, kes oli U17 eaklassis võistlustules nii üksik-, paaris- kui segapaarismängus ja pidas ühtekokku 14 matši. Individuaalturniiril konkureeris 20 poissi ja Saarse saavutas kolmanda koha. Pronksmedal tuli ka paarismängus ühes Nõo klubi poisi Karl Aksel Männikuga. Kadri-Lii Tehu teenis alla 11aastaste tüdrukute hulgas viienda koha.

Kiirmale

Pärnumaa mõttesportlased särasid Kuimetsa külas Eestimaa spordiliidu Jõud kiirmale meistrivõistlustel.

Meeste hulgas triumfeeris 15aastane Pärnu spordikooli õpilane Rondo Mikko, kes ei kaotanud ainsatki matši. Kuni 18aastaste seas teenisid tema klubikaaslased kaksikvõidu: kuldmedali sai Romet Rebane ja hõbeda Markus Sooväli. Alla kümneaastaste poiste hulgas oli võistlustules kolm spordikooli esindajat: Lukas Korjus saavutas teise, Mart Vaar neljanda ja Ralf Avistu 19. resultaadi. Kuni 18aastaste neidude seas lõid platsi puhtaks Pärnumaa maleklubi liikmed Anette Einmann ja Dagne Oriehov, kes pälvisid vastavalt kulla ja hõbeda.

Karate

World Karate-Jitsu Federation (WKJF) omistas musta vöö 2. dani kahele Pärnu karateklubi Corpore naistreenerile, kes läbisid Riias edukalt shotokan-karate eksami. 48aastane Ene Pukk ja 33aastane Margit Kaur on võistluskunste õppinud pikka aega Heino Nõela käe all: Pukil on spordialaga kogemust 32 ja Kauril 19 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles