Tipid ja Täpid lasevad fantaasial möllata Endla uues lastelavastuses

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Lavastuses osalevad näitlejadki on täiskasvanud, 30–40aastased inimesed. Aga kui sa ikkagi palli toas lahti lased, tahavad kõik sellega mängida ...
Lavastuses osalevad näitlejadki on täiskasvanud, 30–40aastased inimesed. Aga kui sa ikkagi palli toas lahti lased, tahavad kõik sellega mängida ... Foto: Sander Rebane/Endla Teater

Legendaarsed telenukud Tipp ja Täpp on Endla teatri uues lastelavastuses täies elusuuruses vahvad ja lõbusad tegelased, kelle päevad mööduvad mängides ja uusi asju välja mõeldes.

Tipid on tüdrukud, keda mängivad Kati Ong ja Ireen Kennik. Täppidena on laval Tambet Seling, Sten Karpov ja Karl-Andreas Kalmet.

Uno Leiese lugudel põhineva lastelavastuse “Tipp ja Täpp” toob Endla teatris lavale Kaili Viidas. Dramatiseerisid Ott Kilusk ja Kaili Viidas, kunstnik on samuti Kaili Viidas, kel oli kunstniku-butafoorina abiks Kaido Torn. Mitmele suureks kasvanud põlvkonnale kustumatult mällu sööbinud kommilaulu kõrvale on Endla muusikajuht Feliks Kütt loonud hulga uusi laule, kus tekstidena on kasutatud Leiese luuletusi. Kommilaulgi on saanud värskema seade.

Viidas märgib, et see on suur väärtus, sest oleme juurde saanud mõne toreda lastelaulu, mida võiks täiesti vabalt ka lasteaedades või algklassides õppida.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles